Mette Frederiksen klar til job i Netto

Beskæftigelsesminister Mette Frederiksen ville være villig til at tage et job i Netto, hvis hun blev arbejdsløs og ikke kunne finde et andet job.

Beskæftigelsesminister Mette Frederiksen ville være villig til at tage et job i Netto, hvis hun blev arbejdsløs og ikke kunne finde et andet job.

Beskæftigelsesminister Mette Frederiksen vil være klar til at sætte sig bag kasseapparatet i Netto, hvis hun blev arbejdsløs og ikke kunne finde et andet job.

- Ja, det kunne jeg sagtens, siger hun til DR Nyheder.

Udmeldingen kommer, efter at Mette Frederiksen sammen med uddannelsesminister Morten Østergaard (R) har meldt ud, at nyuddannede skal søge bredere i deres jagt på et job.

Netto i anden række

Beskæftigelsesministeren mener dog ikke, at det er de stillingerne i Netto, at de nyuddannede først og fremmest skal søge.

- Når man har taget en uddannelse, har jeg meget stor forståelse for, at man ønsker at arbejde inden for det fag, og det er også der, at man skal søge i første omgang. Men hvis det er meget svært at finde et job, gør det ikke noget, at man også kigger andre steder hen, siger hun og fortsætter:

- I en økonomisk krise er vi alle sammen tvunget til at tænke bredere, end vi hidtil har været villige til. Det er bedre at være i arbejde end ikke at være i arbejde - og det gælder også, når man er akademiker.

Universiteterne skal oppe sig

Samtidig med at de nyuddannede bliver opfordret til at søge job uden for deres fagområde, kommer beskæftigelsesministeren også med en opsang til universiteterne og erhvervslivet. De skal blive bedre til at hjælpe de unge til at komme i arbejde.

- Der er flere, der skal tage et ansvar i denne her sag. Det private erhvervsliv ville have godt af at ansætte flere unge akademikere - også nyuddannede, og universiteterne skal være bedre til at klæde de studerende på til at komme ud på jobmarkedet, siger Mette Frederiksen.

Netto har i øjeblikket 260 ledige stillinger og hilser arbejdsløse akademikere velkommen til at søge.

Facebook
Twitter