Mette Frederiksen: Nu er 800 flygtninge kommet til Danmark fra Tyskland

Antallet af migranter, der søger fra Tyskland til Danmark stiger hastigt, oplyser S-formand efter møde.

En stor gruppe flygtninge og migranter, der mandag efter klokken 10 ankom til Rødby på Lolland, er mandag den 7. september 2015 begyndt at gå mod nord - angiveligt med et ønske om at søge asyl i Sverige. (Foto: © Jens nøRgaard Larsen, Scanpix)

Ifølge Socialdemokraternes formand, Mette Frederiksen, er der nu kommet 800 flygtninge og migranter fra Tyskland til Danmark. Det siger hun efter møde i Statsministeriet.

Dermed er antallet, der ankommer til Danmark hastigt stigende.

Mandag aften fastslår Syd- og Sønderjyllands Politi samt Udlændingekontrolafdelingen i Maribo, at mindst 650 flygtninge og migranter har krydset Danmarks grænser siden søndag aften.

Men det tal er allerede overhalet.

Ifølge de seneste oplysninger, som kom frem på mødet mellem statsministeren og partilederne på Christiansborg mandag aften, er der nu ankommet 800.

Fordoblet siden søndag aften

Det er dobbelt så mange flygtninge og migranter, som statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) oplyste på et pressemøde mandag eftermiddag klokken 15. Her var tallet 400 siden søndag aften.

Dermed kan Danmark stå over for en stor udfordring, hvis tilstrømningen fortsætter.

Da asyltallet sidste år satte den tidligere regering i alarmberedskab var antallet for hele september 3130 asylansøgere.

SF: Vi er tilfredse

På aftenens orienteringsmøde i Statsministeriet blev partilederne ikke enige om samlet løsning i forhold til den nuværende flygtningesituation.

Alligevel får statsminister Lars Løkke Rasmussen ros fra formand i SF, Pia Olsen Dyhr.

- Jeg er mildest talt tilfreds. Det er måske lidt overraskende set fra SF's side, men der er ingen tvivl om, at dem, der kommer, selvfølgelig skal have deres sag behandlet.

- Dem, der ikke ønsker at blive i Danmark, og gerne vil videre til Sverige, må vi jo se, om vi ikke kan få til Sverige.

/ritzau/