Mette Frederiksen om dansker som kommissionsformand: 'Det ville være rigtig stort'

S-formanden giver sit hidtil klareste svar på, om hun vil bakke Margrethe Vestager op.

- Hvis det er sådan, at vi kan få en dansker som formand for kommissionen, så har det selvfølgelig vores opbakning – det er klart, siger Mette Frederiksen som svar på, om hun vil bakke Margrethe Vestager op. (© (c) DR)

Det må vi diskutere efter valget.

Sådan har S-formand Mette Frederiksens svar lydt hver gang, hun har fået spørgsmålet: Vil Socialdemokratiet bakke op om Margrethe Vestager og hendes muligheder for at blive formand for EU-Kommissionen?

I et interview med DR Nyheder til Folkemødet på Bornholm lidt mere end en uge efter valgsejren kommer Mette Frederiksen med sit hidtil klareste svar på, om hun vil bakke den nuværende EU-kommissær og tidligere radikale leder op.

- Jeg har det selvfølgelig sådan, at hvis en dansker kan opnå at blive formand for kommissionen, så vil det være rigtig stort for os allesammen. Det vil selvfølgelig fortjene vores opbakning, siger S-formanden.

Skal besluttes i næste uge

Men bakker du fuldt ud op om Margrethe Vestager?

- Hvis det er sådan, at vi kan få en dansker som formand for kommissionen, så har det selvfølgelig vores opbakning – det er klart.

Alt tyder på, at det bliver fungerende statsminister Lars Løkke Rasmussen (V), som drager til møde i Det Europæiske Råd i næste uge, hvor det skal diskuteres, hvem der skal have EU-topposterne.

Lars Løkke Rasmusssen tager dog afsted på Mette Frederiksens mandat, da hun er udnævnt til kongelig undersøger.

DR Nyheder nåede også at spørge, om Margrethe Vestager ikke er den eneste dansker, som i er spil til en EU-toppost. Men her afbrød Mette Frederiksen interviewet, da hun ikke havde mere tid.

Udmeldingen fra Mette Frederiksen kommer, dagen efter at De Radikales politiske leder, Morten Østergaard, over for DR Nyheder opfordrede Mette Frederiksen til at droppe nøleriet og klart melde ud, at hun bakker op om Margrethe Vestager.

- Jeg håber, at vi kan få en klar og utvetydig opbakning til muligheden for, at Danmark kan få formandsposten for EU-Kommissionen. Det vil kræve, at Mette Frederiksen tager bladet fra munden, nu når hun er kongelig undersøger, men også at andre partiledere gør det, lød det i går fra Morten Østergaard.

FacebookTwitter