Mette Frederiksen om S-krise: Danskerne har ret

Socialdemokraterne skal få vælgerne tilbage ved at tage befolkningens problemer mere alvorligt, lyder det.

Mette Frederiksen bliver af flere iagttagere set som arvtageren på S-formandsposten, men beskæftigelsesministeren vil ikke ud med, om hun går rundt med formandsambitioner. (Foto: David Leth Williams)

Vælgerne vender ryggen til Socialdemokraterne, og beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S) opfordrer nu sine partifæller til at kigge indad for at forstå S-krisen.

Socialdemokraterne er nødt til at tage danskernes bekymringer alvorligt for at vinde befolkningens tillid, siger hun i et interview med Børsen.

- Når man ligger, hvor Socialdemokratiet gør lige nu, så kan man jo grundlæggende gå to veje. Enten kan tænke: Det er os, der har ret, og danskerne, der tager fejl.

Kunne gøre det bedre

- Eller også kan man gøre sig selv den umage at tænke: Det kunne være, det var danskerne, der har ret, og at vi derfor er forpligtet til at overveje situationen og selvfølgelig også se, om der var noget, vi kunne gøre bedre og klogere, siger Mette Frederiksen til Børsen.

For få uger siden brød der en intern debat ud hos Socialdemokraterne. Flere lokalformænd og borgmestre gik i medierne og kritiserede partiformanden, statsminister Helle Thorning-Schmidt.

Enig borgmester

Joy Mogensen (S), Roskildes borgmester, er enig med Mette Frederiksen i, at Socialdemokraterne er nødt til at lytte mere til danskerne.

- Jeg tror - ligesom Mette giver udtryk for - at befolkningen er ret klog. Derfor skal man også se problemerne i øjnene, når de er der. Den ydmyghed, som Mette signalerer, er jeg enig i. Det vil klæde, hvis flere personer i toppen af mit parti havde samme ydmyghed, siger hun til Børsen.

Tårnbys socialdemokratiske borgmester Henrik Zimino mener, at dårlig kommunikation også spiller ind:

- Jeg er enig i, at vi ikke har været gode nok til at lytte til vælgerne i flere sager. Men det er også vigtigt, at vi står ved den politik, vi fører, og forklarer bedre, hvorfor vi gør, som vi gør. Så det handler også om, at Socialdemokratiet ikke har været gode nok til at kommunikere, siger Henrik Zimino, til DR Nyheder.

Mette Frederiksen bliver af flere iagttagere set som arvtageren på S-formandsposten, men beskæftigelsesministeren vil ikke ud med, om hun går rundt med formandsambitioner. Hun nøjes med at sige, at Helle Thorning gør et kæmpestort stykke arbejde, skriver Børsen.

/ritzau/