Mette Frederiksen om voldsom eksplosion: Et angreb på vores tryghed

Det er et under, at ingen kom alvorligt til skade ved eksplosionen, siger statsministeren.

- Der er tale om en meget alvorlig forbrydelse og en meget voldsom eksplosion.

Sådan beskriver statsminister Mette Frederiksen (S) eksplosionen, der i aftes rystede indgangspartiet til Skattestyrelsens bygninger på Østerbro i København – lige over for Nordhavn Station.

Her til formiddag mødte hun op i Spejlsalen i Statsministeriet for at udtale sig om eksplosionen for første gang.

- Det her er meget voldsomt. Det er det for beboerne, naboerne og dem, der var omkring på Østerbro. Det er det for medarbejderne i Skattestyrelsen, hvis arbejdsplads er blevet ødelagt. Og det mener jeg sådan set også, at det er som samfund, for det er et under, et held, at der ikke er nogen, som er kommet alvorligt til skade, siger statsministeren.

Hun forklarer desuden, at når en dansk myndighed som Skattestyrelsen bliver ramt, så bliver der set med stor alvor på det.

- Under alle omstændigheder er det her jo et angreb på vores tryghed.

Mette Frederiksen forklarer desuden, at det er for tidligt at konkludere noget om, hvad der ligger bag eksplosionen, andet end at der er tale om en bevidst handling.

Ifølge statsministeren er politiet i stand til at håndtere situationen, men hun er åben for at tilføre flere ressourcer i et nyt politiforlig, da politiet er "presset".

To personer i bygningen under eksplosion

Skattestyrelsen ligger på Østerbro lige over for Nordhavn station.

Politiet modtog anmeldelse om eksplosionen i aftes klokken 22.16 og rykkede ud til stedet.

Københavns Politi oplyste her til formiddag, at der ikke var tale om et uheld, men at nogen derimod har angrebet bygningen med vilje. Det er dog for tidligt at sige noget om, hvem der kan stå bag, og hvad motivet kan være.

To personer opholdt sig i bygningen under eksplosionen, men kom ikke noget til, mens en anden person blev ramt af fragmenter fra eksplosionen. Vedkommende søgte selv behandling på en skadestue.

Politiet efterlyser desuden vidner, der har set eksplosionen. Der var både busser og tog til stede ved Nordhavn Station, da eksplosionen fandt sted.

Politiet kan kontaktes på 114.

Skatteminister: Fuldstændig vanvittigt

Skatteminister Morten Bødskov (S) besøgte selv her til morgen Skattestyrelsen for at se skaderne med egne øjne.

Her kommenterede han også eksplosionen.

- Det er en meget, meget voldsom handling og fuldstændig vanvittigt, at det overhovedet kan finde sted.

Skatteministeren opfordrer også alle, der kan have set noget til at kontakte politiet.

  • Indgangspartiet foran Skattestyrelsen på Østerbro i København, onsdag den 7. august 2019. (Foto: Ólafur Steinar Rye Gestsson © Scanpix)
  • Politiet modtog anmeldelse om eksplosionen i aftes klokken 22.16 og rykkede ud til stedet. (Foto: Ólafur Steinar Rye Gestsson © Scanpix)
  • Natten igennem har politiet været til stede med blandt andet efterforskere og bombehunde, og der er foretaget en række undersøgelser. (Foto: Ólafur Steinar Rye Gestsson © Scanpix)
  • Direktør for Skattestyrelsen Merete Agergaard og skatteminister Morten Bødskov (S) ved Skattestyrelsen på Østerbro i København onsdag morgen. (Foto: Ólafur Steinar Rye Gestsson © Scanpix)
1 / 4