Mette Frederiksen: Syge skal ikke tvinges på lykkepiller

Mette Frederiksen mener ikke, at en kommune skal kunne tvinge en borger på lykkepiller. Hun vil derfor se om lovgivningen skal ændres.

Mette Frederiksen vil allerede nu se på, om loven skal ændres, efter Ankestyrelsen har afgjort, at kommuner må tvinge syge på lykkepiller.

Kommunerne skal ikke kunne tvinge syge på lykkepiller. Det mener beskæftigelsesminister Mette Frederiksen.

- Der er grund til, at have en sund skepsis over for psykofarmaka. Derfor er det grundlæggende forkert, at en kommunal sagsbehandler eller myndighed kan bestemme, at en borger skal på lykkepiller, siger hun til DR Nyheder.

Ingen tvang

Ankestyrelsen har ellers lige afgjort, at kommunerne gerne må tvinge syge på lykkepiller, hvis deres sygedagpenge skal forlænges, eller de skal have førtidspension. Men nu vil Mette Frederiksen se på, om lovgivningen skal ændres.

- Det er vigtigt, at man selv bidrager til at få det bedre, men det er forkert, at et samfund kan bestemme, om folk skal på lykkepiller, derfor vil jeg se på, om loven skal ændres, siger hun.

Et indgreb i friheden

De to tidligere ministre Bertel Haarder og Inger Støjberg har lovet, at kommuner aldrig må tvinge syge på lykkepiller. Og det spor følger Mette Frederiksen nu.

- Det ville det være et stort indgreb i den personlige frihed, og det er simpelthen at gå for langt, siger hun.

Facebook
Twitter