Mette Frederiksen til DF: Jeg vælger at stole på jer nu

S-formanden tror på, at en 2025-aftale mellem S, DF og V kan blive til virkelighed.

Socialdemokratiet indledte fredag sin årlige kongres i Aalborg. Her ses formand Mette Frederiksen på talerstolen. (Foto: henning Bagger © Scanpix)

Mette Frederiksen rækker på ny hånden ud til Dansk Folkeparti.

Denne gang med en opfordring om, at Socialdemokraterne og Dansk Folkeparti i fællesskab arbejder på at indgå en bred 2025-aftale med Venstre-regeringen. Vel at mærke uden de topskattelettelser, som Liberal Alliance kræver.

- Min opfordring er klar: Lad os indgå en bred aftale med de partier, der vil tage ansvar. For ved I hvad? Hvis man har problemer med stålsatte øjne, så har man mere brug for en øjenlæge end en 2025-plan, siger Mette Frederiksen med klar henvisning til LA-leder Anders Samuelsen.

Mette Frederiksens opfordring til Dansk Folkeparti kommer i forlængelse af sidste weekends DF-årsmøde, hvor Kristian Thulesen Dahl endegyldigt afviste, at Dansk Folkeparti går med til en 2025-aftale, der indeholder topskattelettelser for alle indkomster.

Også dem over en million kroner, som Liberal Alliance kræver, men som Venstre-regeringen ikke lægger op til.

Tilbud står ved magt

Direkte henvendt til Dansk Folkeparti siger Mette Frederiksen fra S-kongressens talerstol i Aalborg:

- Jeg vælger at stole på jer nu, når I siger, at I ikke lægger stemmer til at sænke topskatten. Det kan vi samarbejde om.

- Derfor tror jeg også på, at vi sammen kan indgå en 2025-aftale med regeringen. Hvor vi prioriterer penge til velfærd, vækst og opkvalificering. Hvor vi ikke sænker topskatten eller beder nedslidte danskere arbejde endnu længere.

- På de punkter er vi meget uenige med Venstre. Men samarbejde, det vil vi gerne. Også om de svære opgaver her og nu. Det tilbud står ved magt, siger Mette Frederiksen.

- Om det kan lade sig gøre, afhænger i sagens natur af Lars Løkke.

Facebook
Twitter