Mette Frederiksen til Løkke: Der mangler ærlighed

S-formand Mette Frederiksen langer ud efter statsministeren. Hun mener, at han lovede for meget i sin tale til Folketinget.

Mette Frederiksen (S) tror ikke på, at den nye regering kan styrke velfærden, når den samtidig lover skattelettelser og en lav offentlig vækst. (Foto: © Mathias Løvgreen Bojesen, Scanpix)

Skattelettelser, mere vækst og bedre velfærd.

Det er noget af det, statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) og hans nye VLAK-regering vil arbejde for, lød det fra talerstolen Folketingssalen torsdag formiddag.

Men den køber Socialdemokratiets formand, Mette Frederiksen, slet ikke:

- Der mangler ærlighed i den politiske diskussion. Man kan ikke både love kæmpestore skattelettelser og en meget lav offentlig vækst og samtidig påstå, at man gerne vil velfærdssamfundet, siger hun.

Pres på de offentligt ansatte

Mette Frederiksen er overbevist om, at landets offentligt ansatte ikke tror på, at statsministeren vil prioritere velfærden:

- Det, de oplever derude lige nu, er jo besparelser på ældreområdet, at man skal løbe hurtigere på fødselsgangene, og at det er svært at få enderne til at mødes, siger hun.

SF’s formand, Pia Olsen Dyhr, er enig i, at regeringens planer kommer til at gå ud over velfærden:

- Vi har en regering, som siger én ting og gør noget andet. De siger, at de vil styrke vores offentligt ansatte og samtidig skærer de voldsomt ned derude. Det har konsekvenser, og jeg synes faktisk ikke, at de er særlig ærlige omkring det, siger hun.

Lars Løkke Rasmussen peger på, at regeringens forslag til skattelettelser er nødvendigt for at øge beskæftigelsen og på den måde styrke velfærden:

- Hvis vi ikke giver vores erhvervsliv nogle rammevilkår, der matcher dem, vi ser i andre lande, så kommer der ikke erhvervsinvesteringer i Danmark, men i andre lande, og så bliver arbejdspladserne ikke skabt her, siger statsministeren.