Mette Frederiksen undsiger Henrik Sass om konventioner

S-formanden ser gerne en debat om konventionerne, men understreger, at Danmark ikke skal udtræde af dem.

Mette Frederiksen besøger Nørre Gymnasium i København onsdag den 7. november 2018.. (Foto: Jonas Olufson/Ritzau Scanpix) (Foto: Jonas Olufson © Scanpix)

Socialdemokratiets formand, Mette Frederiksen, lægger afstand til de udtalelser, som partiets gruppeformand, Henrik Sass Larsen, onsdag kom med i tv-programmet "Pind & Sass" på TV2 News.

Her sagde gruppeformanden blandt andet, at han mener, at Danmark bør arbejde for at "rode sig ud af" internationale domstole og konventioner.

Det er partiformanden ikke enig i.

- Vi har jo en fortløbende diskussion i Danmark om nogle af konventionerne og deres betydning, for eksempel på udvisning af kriminelle. Det synes jeg er en relevant diskussion.

- Men jeg vil gerne slå fast, også så det ikke kan misforstås, at Danmark i vores øjne ikke skal udtræde af nogen konventioner, og vi kommer ikke til at arbejde for, at det bliver tilfældet, siger Mette Frederiksen.

'Noget af det mest ødelæggende'

Henrik Sass Larsen udtalte sig i "Pind & Sass"-programmet blandt andet om menneskeretsdomstolen.

- Noget af det mest ødelæggende, det er den menneskeretsdomstol. Jeg mener, at den har blandet sig i alle mulige og umulige sager gennem tiden, sagde han.

Henrik Sass Larsen henviste i programmet til, at domstolen over årene har fortolket menneskerettighederne dynamisk.

Den magt, domstolen har fået, har givet grobund for ekstreme bevægelser, lød analysen fra Sass.

- Hvis det stod til mig, så var noget af det bedste, vi kunne gøre, at kalde det hjem til dansk ret igen, sådan at det ikke er dem, der sidder og bestemmer, sagde han.

DR Nyheder har også forsøgt at få et interview med partiformanden. Det har indtil videre ikke været muligt.

/ritzau/