Mette Frederiksen: Vestegnsborgmestrene havde ret

Den socialdemokratiske formand mener, man burde have taget borgmestrenes advarsler tilbage i 1980'erne og 1990'erne mere alvorligt.

(Arkivfoto) (Foto: © Simon Skipper, Scanpix)

- Vestegnsborgmestrene havde ret og vi andre tog fejl, siger Socialdemokraternes formand, Mette Frederiksen i Deadline 22.30.

Allerede i 1980’erne og 1990’erne gjorde en række socialdemokratiske borgmestre fra den københavnske vestegn opmærksom på, at integrationen af flygtninge og indvandrere skabte problemer i en række vestegnskommuner, som allerede dengang havde en stor koncentration af flygtninge og indvandrere. Blandt borgmestrene var Ishøjs Per Madsen, Brøndbys Kjeld Rasmussen og Kjeld Hansen fra Herlev.

I et interview i Deadline 22.30 erkender Mette Frederiksen nu, at borgmestrene havde ret, og at den daværende socialdemokratisk ledelse burde have lyttet til advarslerne fra borgmestrene:

- Hvis vi andre have lyttet til dem (vestegnsborgmestrene) allerede i firserne og halvfemserne, så ville vi i Danmark have ført en helt anden udlændinge- og flygtningepolitik, som både ville have gavnet den enkelte flygtning og udlænding, fordi vi ville have kunnet etablere en bedre integration, men også have gavnet Danmark som et hele. Nogle gange tager tingene desværre tid, siger Mette Frederiksen.

Interviewet med Mette Frederiksen kan ses på DR2 kl. 22.30 og på DR TV efter udsendelsen.

https://www.facebook.com/drpolitik/posts/1547626235551856