Mette Frederiksen vil af med meningsløs aktivering

Det er slut med at tage det samme jobsøgningskursus om og om igen. Ledige skal kun tvinges på det samme kursus én gang, slår ministeren fast.

Beskæftigelsesministeriets tal om fleksjobberes løn er for høje, fastslår professor. Gennemsnitstal duer ikke. (Foto: Erik Refner © Scanpix)

Det er slut med at tage det samme jobsøgningskursus om og om igen. Fra september skal ledige kun tvinges på det samme kursus én gang, slår beskæftigelsesminister, Mette Frederiksen (S), fast.

- Det andet er en del af det, man kan kalde meningsløs aktivering, og jeg mener, vi har spildt en masse penge på den konto, siger hun.

Som reglerne er nu, må arbejdsløse ikke takke nej til de jobsøgningskurser, de tilbydes. Men det bliver altså lavet om allerede fra næste måned.

Ledige er forskellige

Ændringen er bare et af flere skridt i retningen af en beskæftigelsespolitik, der bliver mere individuelt orienteret og reelt kan hjælpe mennesker i arbejde, siger ministeren.

- Nogle arbejdsløse har behov for vejledning, andre for opkvalificering og andre igen for rigtig uddannelse, siger hun.

Har den ledige behov for yderligere kurser, er det op til det enkelte jobcenter at finde et tilbud, der gavner det enkelte individ. Det kan for eksempel være praktik, løntilskud, uddannelse, certifikatkursus på et AMU-Center eller en anden form for opkvalificering, påpeger beskæftigelsesministeren.

Facebook
Twitter