Mette Frederiksen vil have undersøgt, om fremmedkrigere kan straffes hårdere

Statsministeren har bedt justitsministeren undersøge, om det kan lade sig gøre.

Møde i Folketingssalen, hvor der er udvidet spørgetime med statsminister Mette Frederiksen (S). (Foto: Ida Guldbæk Arentsen © Scanpix)

Statsminister Mette Frederiksen (S) vil have undersøgt, om man kan skærpe straffen over for fremmedkrigere.

Det sagde hun for kort tid siden under en spørgetime i Folketinget.

- Jeg har bedt justitsministeren om at gå tilbage og se på, om vi kan stramme lovgivningen endnu mere. Kan vi skærpe straffen, og hvilke spor har vi at gå ned ad. De her mennesker hører ikke hjemme i Danmark, sagde Mette Frederiksen.

- Det er fuldstændig forrykt, at vi overhovedet skal tage imod de mennesker, svarede hun på et spørgsmål fra DF-formand Kristian Thulesen Dahl om danske statsborgere, der har kæmpet for Islamisk Stat.

Ingen har fået frataget statsbortskabet efter ny lov

Mette Frederiksen tilføjede, at loven om, at man administrativt kan fratage en fremmedkrigers pas, allerede er taget i brug.

- Jeg har ikke mulighed for at sige mere her, fordi der er tale om følsomme informationer. Men loven er taget i brug, heldigvis, sagde Mette Frederiksen.

Dog svarede Udlændinge- og Integrationsministeriet i går i et svar til DR Nyheder, at ingen fremmedkrigere med dobbelt statsborgerskab indtil videre har fået frataget deres danske statsborgerskab.

Loven blev hastebehandlet i Folketinget i løbet af oktober og trådte i kraft for knap tre uger siden.