Mette Frederiksens far om dagen i dag: ’Det er en af de store’

77-årige Flemming Frederiksen var sammen med sit barnebarn og Mette Frederiksens søn, Magne.

Flere nysgerrige danskere var mødt op foran Amalienborg i dag for at se den nye regering efter turen forbi dronningen.

Midt i menneskemængden står også en særlig stolt far, der netop har overværet sin datter som nyvalgt statsminister præsentere Danmarks nye regering.

- Det er stort, men nu har jeg jo kendt Mette i rigtig mange år, og det er ikke noget, der kommer bag på mig, lyder det fra den 77-årige Flemming Frederiksen.

- Hun har altid haft viljen og evnerne, så det hun sætter op som målsætning, har hun altid været i stand til at følge, og det her må jo have været et mål for hende.

Og det er måske heller ikke overraskende, at en far er helt sikker på, at hans nu voksne barn bliver en god statsminister.

- Hun bæres af indignation og empati, og de to ting sammen – ja, så er man godt kørende.

Mette Frederiksens far, Flemming Frederiksen, hjalp med i datterens valgkamp og hang valgplakater op med den lokale kandidat Mette Frederiksen op i Aalborg. (Foto: Henning Bagger © Scanpix)

Mette Frederiksens søn gav sin mor blomster

I dag står Flemming Frederiksen sammen med Mette Frederiksens søn, Magne, der gav sin mor en buket blomster og et stort kram, da hun kom ud på pladsen på Amalienborg med sin regering bag sig.

Se Mette Frederiksen få både kram og blomster af sin søn Magne:

Buketten var morfaren Flemming Frederiksen kommet med, og den fik Magne altså lov til at give til sin mor.

- Det var rigtig dejligt, siger han og forklarer, at det er lidt specielt at se sin mor som Danmarks nye statsminister:

- Jeg er selvfølgelig glad og stolt, men det er også lidt mærkeligt. Det er det med, at hun skal til at styre landet, og der er så meget opmærksomhed omkring hende.

Hvordan morens nye arbejde kommer til at præge fremtiden, har Magne endnu ikke gjort sig mange tanker omkring.

- Jeg ser hende jo stadig bare som min mor.

Mistede sin mor tilbage i 2013

Flemming Frederiksen står uden Mette Frederiksens mor, Anette Frederiksen. Efter længere tids sygdom døde hun tilbage i 2013, mens Mette Frederiksen var beskæftigelsesminister i Helle Thornings-Schmidts regering.

Forældrene flyttede fra Aalborg, hvor Mette Frederiksen er født, til Ballerup for at være tættere på Mette Frederiksen og de to børnebørn Ida Feline og Magne.

Selvom Mette Frederiksens far gennem livet har været aktiv socialdemokrat, har han ikke blandet sig i Mette Frederiksens politiske beslutninger og tanker i flere år - medmindre hun selv rækker ud, fortæller han:

- For mange år siden lavede vi den aftale, at hvis Mette vil tale om politik, så er det hende, der ringer. Jeg ringer ikke om det.

Selvom dagen i dag ifølge Mette Frederiksens far er stor, er der en dag, der dog er større:

- Da hun blev født var nok lidt større, siger han.

Mette Frederiksens fem år ældre storebror bor stadig i det nordjyske, og han skal lige vænne sig til, at hans lillesøster skal lede Danmark. Hør ham fortælle om det i videoen:

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk