MF'er sendt retur fra Bahrain

Folketingspolitiker Lars Aslan (S) fik ikke lov til at besøge fængslet dansk statsborger i Bahrain.

Lars Aslan (S) fik i lufthavnen i Bahrain frataget sit pas og tilbageholdt. (Foto: © Torben Christensen /Scanpix, Asger Ladefoged / Scanpix/Scanpix Denmark)

Folketingspolitikeren Lars Aslan (S) er sendt ud af Bahrain, hvor han efter eget udsagn var tilbageholdt i 25 timer.

I Bahrains lufthavn fik han frataget sit pas med den begrundelse, at han udgjorde en sikkerhedsrisiko.

Aslan var taget til landet for at besøge den fængslede danske statsborger Abdulhadi al-Khawaja.

Ifølge Lars Aslan er al-Khawaja alvorligt syg i fængslet, og besøget skulle derfor virke som politisk pres for at sikre danskbahraineren adgang til medicin.

- Vi er nødt til at signalere til Bahrain, at vi ikke har glemt ham i Danmark. Han er en dansk politisk fange, der har kæmpet for demokrati.

- Der er ikke sket noget i to år. Det sidste forsøg var at tage derned. Og det har jeg gjort med familiens fulde opbakning og støtte, siger han til DR Nyheder.

Afvisning er absurd

Men Lars Aslan fik ikke lov til at komme ind i Bahrain.

I stedet fortæller han, at han er sendt ud af landet og nu befinder sig i Istanbul, hvor han skal videre med et fly til København.

Han er overrasket over, at det ikke er lykkedes ham i det mindste at komme ind i Bahrain.

- Det holder ikke, at vi har en dansk borger siddende på syvende år i fængsel. Det er på alle måder absurd, siger han til DR Nyheder.

Han ser det mislykkede forsøg på indrejse som en bekræftelse på, at der sker alvorlige brud på menneskerettighederne i landets fængsler.

Al-Khawaja er grundlægger og tidligere leder af både Golfstaternes Center for Menneskerettigheder, GCHR, og Bahrains Center for Menneskerettigheder, BCHR.

Han boede 12 år i Danmark, men vendte i 2001 tilbage til Bahrain.

/ritzau/