MF'ere i protest mod åbningsgudstjeneste

På Folketingets åbningsdag vil tre MF'ere protestere mod sammenblanding af politik og religion - Arrangerer debatmøde under åbnings-gudstjenesten.

På Folketingets åbningsdag tirsdag 6. oktober vil tre folketingsmedlemmer - en kristen, en ateist og en muslim - protestere mod, at religion og politik bliver blandet sammen.

Som alternativ til den traditionelle gudstjeneste i Christiansborg Slotskirke forud for selve åbningen vil de holde et debatmøde i en af Folketingets mødesale. Mødet holdes præcis samtidig med gudstjenesten.

På den måde giver de tre MF'ere et tilbud til de politikere, der ikke opfatter kirkegang som en strengt nødvendig del af demokratiets store festdag, skriver de i en pressemeddelelse.

Et rodsammen

De tre er SF's Kamal Qureshi (muslim), de Radikales nye MF'er Anne Marie Geisler Andersen (kristen) og Liberal Alliances Simon Emil Ammitzbøll (ateist).

- Problemet er, at religion bliver en del af Folketingets officielle åbning, og vi kommer til at rode tingene sammen, siger Kamal Qureshi.

Anne Marie Geisler Andersen synes ikke, at stat og kirke bør hænge sammen. Og Simon Emil Ammitzbøll synes, det klinger hult, hvis Folketingets egne medlemmer ikke selv kan adskille politik og religion, som de forlanger af nye medborgere.

Et årligt alternativ

De tre MF'ere vil gøre debatmødet til en årlig begivenhed, sideløbende med åbningsgudstjenesten:

- Folketingets åbning bør være demokratiets festdag, ikke en dag for religiøs markering, siger Simon Emil Ammitzbøll.

På det første debatmøde tirsdag 6. oktober er debattørerne Politikens chefredaktør Tøger Seidenfaden og Weekendavisens Martin Krasnik.