Militærfagforening om ny indsats mod Islamisk Stat: Vi vil have en hjemrejsedato

Centralforeningen for Stampersonels medlemmer er klar til en eventuel udsendelse, men de vil vide, hvornår de kommer hjem igen.

Danske kampfly opererede over Irak indtil oktober sidste år. (Foto: søren bidstrup © Scanpix)

Når Det Udenrigspolitiske Nævn i morgen sætter sig sammen og drøfter en eventuel udvidelse af den danske militære indsats mod terrororganisationen IS sker det med et særligt ønske fra forsvarets største fagforening, CS.

- Vores folk vil gerne have en bagkant. Jeg håber, de sender vores medlemmer af sted med en bevidsthed om, at de også kommer hjem igen på en bestemt dato, så de ved, hvad de kan vente sig, siger Helle Kolding, kommunikationsrådgiver i Centralforeningen for Stampersonel (CS).

Hvem er Centralforeningen for Stampersonel (CS)?
  • CS er med sine 8.800 medlemmer den største fagforening i forsvaret.
  • CS organiserer både civilt og militært ansatte i forsvaret og forhandler for medlemmer lige fra konstabler i flyvevåbnet til forsvarets civile tjenestemænd.
  • CS varetager medlemmernes fagretslige interesser, herunder sikrer, at det enkelte medlems lønforhold samt sociale, beskæftigelses-, uddannelses- og arbejdsmiljømæssige vilkår er i overensstemmelse med de aftaler, der er indgået med forsvaret.
  • Kilde: www.cs.dk

Derudover bliver overvejelserne om nye militære operationer modtaget positivt.

- Vores medlemmer har meldt tilbage, at de er klar til at påtage sig en opgave, siger hun.

Ifølge DR Nyheders oplysninger skal nævnet diskutere, om der skal udsendes F16-fly og specialstyrker i de krigsramte områder, hvor IS hærger, men det er fortsat uklart, præcist hvordan man vil sætte ind.

Udenrigsminister Kristian Jensen (V) har tidligere udtalt, at regeringen overvejer, at udvide kampflyenes mandat til også at omfatte Syrien.