Miljø- og Fødevareministeriet i fodfejl med landbrugsstøtte

Miljø- og Fødevareministeriet udbetalte 11 millioner i støtte til landmænd uden at have lov til det.

I alt blev der udbetalt 11 millioner kroner i landbrugsstøtte, som der ikke var hjemmel til. (Foto: Lars Rasborg © Scanpix)

Finansudvalget har sendt en skriftlig klage til Miljø- og Fødevareministeriet, hvor udvalget fastslår, at ministeriet har udbetalt støtte til "et stort antal landmænd" uden at have hjemmel til det.

- Dette var sket, i forbindelse med at Miljø- og Fødevareministeriet havde valgt at genoptage og tilbagebetale uretmæssigt opkrævede sanktioner i sager om overtrædelse af reglerne om krydsoverensstemmelse i forbindelse med arealstøtte, skriver udvalget i brevet.

Selv om Miljø- og Fødevareministeriet havde grund til at tilbagebetale de uretmæssigt opkrævede sanktioner, så gik man dog for vidt med at udbetale penge til landmændene:

- Der blev tilbagebetalt støtte, også i sager hvor der kunne have været gjort forældelse gældende. Det var ikke bevillingsmæssig hjemmel til udbetaling i disse sager, hedder det i brevet.

I alt blev der udbetalt 11 millioner kroner, som der ikke var hjemmel til. Finansudvalgets formand Ole Birk Olesen (LA) ser ingen tegn på, at sagen har været politisk motiveret:

- Jeg har bestemt ikke noget indtryk af, at det er motiveret ved ond vilje eller er politisk motiveret. De tilfælde, hvor det er sket, er det mit meget klare indtryk, at der er tale om sjusk, siger Ole Birk Olesen.

Eva Kjer Hansen har ikke mulighed for at kommentere sagen, da hun deltager i fredagens forhandlinger på Marienborg, oplyser Miljø- og Fødevareministeriet.

/ritzau/

https://www.facebook.com/drpolitik/posts/1564209223893557