Miljøministeren vil beskytte 30.000 hektar naturområder

Paradisbakkerne på Bornholm og Klinteskoven på Møn skal beskyttes.

Miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen (V) Danmarks Naturfredningsforenings præsident Maria Reumert Gjerding er ude og kigge på natur. (Foto: Mads Joakim Rimer Rasmussen © Ritzau Scanpix)

Naturperler som Paradisbakkerne på Bornholm, Klinteskoven på Møn og Saltum Enge i Nordjylland skal beskyttes, mener regeringen og Dansk Folkeparti.

30.000 hektar stryges som Natura 2000-områder, fordi de blot er landbrugsjord og bebyggelse, men til gengæld udpeges 30.000 hektar nye områder, skriver Berlingske.

Natura 2000 er beskyttede naturområder i EU, som skal bevare sjældne og særlige natur-, plante- og dyrearter.

En gennemgang i 2016 viste, at nogle af de beskyttede områder ikke var natur, og derfor vil miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen (V) justere grænserne.

- Jeg vil gerne have mere beskyttet natur i Danmark, men vi skal være ærlige om, hvad der er natur, siger han.

Danmarks Naturfredningsforenings (DN) præsident Maria Reumert Gjerding, roser regeringen for at pege på flere områder, men hun peger på, at beskyttelsen fjernes fra et lige så stort område.

- Det er selvfølgelig fint, at vi med denne justering af Natura 2000 har sikret bedre og mere værdifuld natur, men det løser ikke vores grundlæggende udfordringer med at give naturen mere plads, siger hun.

Ministeren er uenig.

- Vi har brug for at beskytte den natur, der trænger til det. Tidligere har fejlen været, at man har haft et dårligt kortgrundlag, siger han.

/ritzau/

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk