Minister afviser anklager: Postnord nævnte intet beløb

Transportministeren afviser, at han i december blev orienteret om det beløb den danske stat skulle bidrage med.

Transport-, bygnings- og boligminister Ole Birk Olesen (LA) glæder sig til, at han på tirsdag skal forklare sig for ordførerne. (Foto: liselotte sabroe © Scanpix)

Transportminister Ole Birk Olesen (LA) afviser over for Ritzau, at han på et møde 19. december blev orienteret af Postnords ledelse om et konkret beløb, som selskabet havde brug for at få tilført fra den danske stat.

- Postnord satte ikke tal på, hvor meget selskabet mente, at den svenske og den danske stat bør bidrage med, og hvor meget andre kilder forventedes at bidrage med, oplyser ministeren.

Sagen drejer sig om krisen i Postnord, selskabets kapitalbehov og hvad Ole Birk Olesen har vidst om den hvornår.

I et mødereferat, som Ritzau er i besiddelse af, fremgår det, at Postnord havde et kapitalbehov på 3,5 milliarder svenske kroner. Det svarer til 2,7 milliarder danske kroner.

Men ifølge ministeren var der altså ved mødet intet tal på, hvor mange penge Postnord forventer, at den danske stat skal bidrage med.

- Der var en forskel mellem de samlede omkostninger og det beløb, virksomheden selv umiddelbart vil kunne finansiere, siger Ole Birk Olesen.

- Denne forskel vil kunne håndteres på forskellig vis - ved træk på kreditfaciliteter, ved at optage nye lån, ved at staten overtager ansvaret for de tidligere tjenestemænd eller ved direkte bidrag fra ejerne, siger ministeren.

Han ser frem til at drøfte sagen med ordførerne på området på tirsdag.

/ritzau/

Facebook
Twitter