Minister afviser at nedlægge greencard-ordning

På trods af at udlændinge, der kommer hertil via greencard-ordningen, ikke kan få et job, så vil beskæftigelsesministeren ikke nedlægge ordningen.

Over 80 procent af de udlændinge, der kommer til Danmark på et såkaldt greencard, får ikke et job, der matcher deres høje uddannelse. Nogle arbejder for helt ned til 16 kroner i timen. Det viser en rundspørge, som DR Nyheder har lavet.

Alligevel afviser beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S) at nedlægge Greencard-ordningen.

- Det vigtigste set med regeringens øjne, det er jo, at de virksomheder i Danmark, der har behov for højt specialiseret arbejdskraft udefra, kan få adgang til den. Det er vigtigt for, at danske virksomheder kan blive ved med at vækste og skabe arbejdspladser herhjemme, siger ministeren.

Mette Frederiksen erkender dog, at ordningerne trænger til et grundigt gennemsyn.

- Det har ikke noget som helst formål at trække dygtige folk hertil, hvis de ender som opvaskere på danske hoteller. Derfor er vi jo ved at se alle ordningerne igennem lige nu, hvad angår international rekruttering, siger hun.

Også Venstre bakker op om at bevare ordningen.

- Jeg er stor tilhænger af greencard-ordningen. Vi får mange meget kvalificerede mennesker ind på det danske arbejdsmarked, og det har vi brug for, og det bliver vi ved med at få brug for," siger Venstres Integrationsordfører, Inger Støjberg.

Se hele interviewet med Mette Frederiksen i videoen over artiklen.