Minister beordrer undersøgelse af SAS i Se og Hør-sagen

Ulovligt salg af rejseoplysninger om kendte og kongelige er uacceptabelt, siger transportminister Magnus Heunicke.

Transportminister Magnus Heunicke har sat Trafikstyrelsen til at undersøge muligt salg af fortrolige rejseoplysninger. (Foto: Jens Nørgaard Larsen © Scanpix)

Flyselskabet SAS og resten af den danske luftfartsbranche skal ses efter i sømmene efter oplysninger om, at Se og Hør har betalt kilder i SAS og Københavns Lufthavn for oplysninger om kendtes rejser.

Transportminister Magnus Heunicke (S) har mandag formiddag sat Trafikstyrelsen til at undersøge luftfartsbranchen, efter at TV2 søndag rapporterede, at Se og Hør har betalt ansatte i SAS og lufthavnen for tips om kendte og kongeliges rejser til udlandet.

- Det er fuldkommen uacceptabelt, hvis det er rigtigt, at der har været brud på loven, og at der har siddet medarbejdere forskellige steder og er kommet med fortrolige oplysninger om, hvem der rejser, siger Magnus Heunicke.

Minister: Helt galt at sælge fortrolige oplysninger til smudspressen

Ministeren konstaterer, at der åbenbart ikke er god nok kontrol over fortrolige og personlige rejseoplysninger, når medarbejdere kan sælge den slags oplysninger videre til Se og Hør uden at blive opdaget.

- Hvis det kan lade sig gøre at have en forretning kørende, hvor man sælger fortrolige og personlige oplysninger videre til sladderbladene og smudspressen, så er der noget helt galt, siger Magnus Heunicke.

Han understreger, at SAS og resten af den danske luftfartsbranche over for ministeren har tilkendegivet, at branchen er i chok over de nye oplysninger i Se og Hør-sagen.

- Både SAS og de andre luftfartselskaber, som ikke har været omfattet af skandalen, er meget mærkede af det, og de har givet mig deres ord på, at de vil medvirke til at få det undersøgt til bunds, siger Magnus Heunicke.

SAS: Det er helt forfærdeligt

Transportministeren vil ikke afvise, at politiet og andre myndigheder på et tidspunkt skal gå ind i sagen om salg af rejseoplysninger til Se og Hør, men i første omgang er det Trafikstyrelsen, der står for undersøgelsen.

Hos SAS er man meget oprørt over, at en medarbejder muligvis har solgt oplysninger fra fortrolige passagerlister til Se og Hør.

- Hvis det er rigtigt, så er det jo helt forfærdeligt, siger Lars Wigelstorp Andersen, der er direktør for Public Affairs og Infrastruktur i SAS.

SAS har nogle få spor i sagen

Han understreger, at SAS vil samarbejde med Trafikstyrelsen om den forestående undersøgelse.

- Vi vil gøre alt, hvad der står i vores magt for at forhindre det her. Vi har nogle ganske få spor, som vi måske kan følge op på. Men jeg kan ikke komme det nærmere, siger Lars Wigelstorp Andersen.

SAS-direktøren siger, at det endnu er for tidligt at konkludere noget på baggrund af de nye oplysninger om, at lufthavnsansatte har solgt fortrolige oplysninger til Se og Hør, men er det rigtigt, får det konsekvenser, lyder det.

- Hvis man begår ulovligheder i SAS' virke, så får det naturligvis konsekvenser. Men jeg kan ikke være mere konkret end det, siger Lars Wigelstorp Andersen.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk