Minister: Bredbåndspulje sikrer ikke internet til alle

Den netop vedtagne bredbåndspulje bliver ikke den sidste, siger klima-, energi- og forsyningsministeren.

Klima-, energi- og forsyningsminister Lars Christian Lilleholt (V) erkender, at de 200 millioner kroner ikke sikrer bredbånd til alle husstande. (Foto: Sophia Juliane Lydolph © Scanpix)

Bredbåndspuljens 200 millioner kroner er langt fra nok til at lukke de sorte internethuller, der findes rundt omkring i Danmark.

Sådan lyder det fra både Kommunernes Landsforening og Landdistrikternes Fællesråd, men ifølge klima-, energi- og forsyningsministeren, Lars Christian Lilleholt (V), rækker de langt.

- 200 millioner kroner er rigtig, rigtig mange penge, siger han.

- Det er klart, at vi ikke når ud til samtlige husstande med den her pulje, men vi når ud til op imod 25.000 husstande og virksomheder, som i dag ikke har mulighed for at komme på bredbånd og internet.

Lars Christian Lilleholt fortæller desuden, at man løbende vil følge op på indsatsen mod dårligt internet:

- Det her bliver ikke den sidste pulje, som kommer, men vi har taget et afgørende skridt i forhold til at sikre bredbånd og internet i områder, hvor man i dag ikke har mulighed for at få det, eller hvor det er alt, alt for dyrt.

Ministeren peger desuden på, at en anden del af at løse problemerne med dårligt internet bliver at sikre gode rammevilkår for tele- og energiselskaberne, som også investerer mange penge i at udrulle bredbånd flere steder i landet.

Facebook
Twitter