Minister: Deleøkonomi er kommet for at blive

Selskaber som Uber og Airbnb kommer til at fylde rigtig meget i fremtiden, vurderer erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen (V).

Airbnb giver folk mulighed for at udleje deres private bolig til andre. (Foto: Yuya Shino © Scanpix)

Det vil og skal fremover være muligt for danskere at udleje deres bolig via Airbnb, tilbyde et lift via tjenester som Gomore og Uber og i det hele taget benytte sig af andre deleøkonomiske tjenester.

Det siger erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen (V), der i dag redegjorde for Danmarks vækst og velstand, hvor han annoncerede, at man i løbet af foråret ville fremlægge en strategi for deleøkonomiske selskaber.

- Deleøkonomi er kommet for at blive, og jeg vurderer, det kommer til at fylde rigtig rigtig meget i fremtiden, siger han.

Han mener, at det vigtigt at se på markedet for at skabe bedre valgmuligheder for de danske forbrugere.

- Der er brug for, at vi politisk forholder os til de deleøkonomiske selskaber og ikke mindst ser på, om vi kan blive bedre til at tiltrække nogle af de deleøkonomiske selskaber til Danmark, siger han.

Troels Lund Poulsen understreger, at man samtidig skal kigge på udfordringerne ved de deleøkonomiske selskaber, så det ikke udvikler sig til et parallelsamfund.

- Vi skal omfavne dem, men med respekt for, at det ikke skal være noget, der kommer til at have særlige, favorable fordele, som gør, at de udkonkurrerer andre, fordi de ikke betaler skat, siger han.

Facebook
Twitter