- Hvis det bare havde været så nemt, at jeg kunne lave noget lovgivning på området, så havde vi løst udfordringerne. Men vi kan jo ikke lovgive om, hvordan piger og drenge skal træffe deres uddannelsesvalg, eller hvordan det er en kvinde eller mand, der skal have den ledende post.
Så klar er meldingen fra ligestillingsminister Eva Kjer Hansen (V), da hun bliver spurgt, hvad hun vil gøre ved den manglende ligestilling i Danmark.
For det er stadig i høj grad kvinderne, der tager mest barsel, og det stadig i høj grad mændene, der har flest bestyrelsesposter og får mest i løn.
Det konstaterer en gennemgang, som Ligestillingsministeriet selv har lavet.
Professor: Dialog flytter ikke ret meget
Da Eva Kjer Hansen for en måneds tid siden igen satte sig til rette i ministerstolen, var noget af det første, hun gjorde, at sætte sine folk til at undersøge, hvordan det står til med ligestillingen i dag, i forhold til sidst hun var ligestillingsminister - for 11 år siden.
Ministeren mener selv, at gennemgangens resultater er "nedslående":
- Jeg havde ærlig talt troet, at det var rykket meget. Nu bliver vi nødt til at kigge ind i de indsatser, vi har gjort hidtil og få en vurdering af, hvorfor det ikke har virket.
- Vi skal i langt højere grad have de gode eksempler frem, og så skal vi også have mændene til at tage et større ansvar, mener ministeren, der opfordrer til mere dialog om emnet.
- Dialog bliver midlet til at nå målet om et mere ligestillet samfund, siger hun Politiken.
Det middel giver Anette Borchorst, professor i kønsforskning, Aalborg Universitet, dog ikke meget for.
- Hvis ikke man har en klar målsætning om, hvor man vil hen, så vil dialog ikke flytte ret meget, siger professoren.