Minister efter SF-frieri til DF: Vi går efter bred aftale

Selvom det "kniber" med Venstres opbakning til regeringens beskæftigelsespolitik, håber ministeren på en bred politisk aftale.

Det er godt nyt, at SF og Dansk Folkeparti byder sig til over for regeringen om at lave en aftale om en kommende beskæftigelsesreform.

Sådan lyder reaktionen fra beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S), efter at SF-formand Pia Olsen Dyhr har rakt en hånd ud til Dansk Folkeparti i håb om at holde de borgerlige partier ude af aftalen.

- Det er da positivt. Jeg lytter mig til, at begge partier bakker op om det, som jeg synes er vigtigt, nemlig at vi får flyttet penge fra aktivering over til uddannelse, at vi får afbureaukratiseret, og at vi får den enkelte ledige i centrum, siger Mette Frederiksen.

- Jo flere partier, der bakker op om regeringens grundlæggende værdier og holdninger, jo bedre er det da, siger hun.

Mette Frederiksen foretrækker bred aftale

Mette Frederiksen understreger dog, at regeringen fortsat går efter en bred politisk aftale om den kommende beskæftigelsesreform.

Også selvom "det kniber mere" med Venstres opbakning til regeringens beskæftigelsespolitik end det gør i SF og Dansk Folkeparti.

- Jeg synes ikke, man skal udelukke nogle partier på det her tidspunkt, og en bred aftale er da at foretrække, siger Mette Frederiksen.

Venstre: Det er bedst, hvis vi er med i aftalen

Hos Venstre håber politisk ordfører Inger Støjberg, at regeringen "besinder sig" og ender med at indgå en beskæftigelsesaftale med Venstre, Konservative og Liberal Alliance.

Inger Støjberg mener ikke, at den potentielle alliance Dansk Folkeparti, SF og regeringen på beskæftigelsesområdet vil være et brud på samarbejdet i blå blok.

- Du får ikke mig til at tage ordet faneflugt i munden overhovedet. Jeg er ikke i tvivl om, at regeringen kommer til at besinde sig, og det vil være langt det bedste, hvis Venstre også er med i aftalen, siger Inger Støjberg.

FacebookTwitter