Tema Trepartsforhandlinger

Minister hilser LO og DA’s ’vigtige’ bidrag velkommen

- Jeg er rigtig glad, lyder det fra beskæftigelsesministeren efter arbejdsgiverne og fagbevægelsen har foreslået en integrationsuddannelse.

- Det ligner et vigtigt bidrag, siger Jørn Neergaard Larsen (V). (Foto: ERik Refner © Scanpix)

Det nyeste indspil til de igangværende trepartsforhandlinger bliver vel modtaget af beskæftigelsesminister Jørn Neergaard Larsen (V).

- Jeg er rigtig glad for, at LO og DA er blevet enige om en model, der kan fungere som en ny vej ind på arbejdsmarkedet for flygtninge, skriver han i en mail til DR Nyheder.

Trepartsforhandlinger

Det er et stort ansvar, der hviler på repræsentanterne for regeringen, lønmodtagerne og arbejdsgiverne, når de går i gang med trepartsforhandlingerne. Succesen ved en sådan forhandling handler i høj grad om at skabe realistiske forventninger til resultatet.

Gå til tema

LO og Dansk Arbejdsgiverforening foreslår blandt andet en to-årig integrationsuddannelse for flygtninge, der mangler kvalifikationerne til at få et arbejde.

- Det er et vigtigt skridt mod at sikre en bedre integration på arbejdsmarkedet i Danmark. Nu vil vi se nærmere på aftalen, og den vil indgå i de videre trepartsdrøftelser, skriver Jørn Neergaard Larsen i mailen.

Han siger, at parterne nu skal have mulighed for at sætte sig ordentligt ind i det konkrete forslag.

- Men det ligner et meget vigtigt bidrag, siger han.

Forslaget har i dag fået kritik fra FOA, der ellers hører under LO.

Formand Dennis Kristensen mener nemlig, at forslaget indeholder en decideret indslusningsløn.