Minister: Kurser skal hindre misbrug af børn

For at kunne spore de børn, der bliver misbrugt, er det vigtigt at uddanne lærere og pædagoger, siger minister.

For at kunne spore de børn, der bliver misbrugt, er det vigtigt at uddanne lærere og pædagoger, siger minister.

Lærere, pædagoger og socialrådgivere skal uddannes for at forhindre, at børn bliver misbrugt, uden at nogen griber ind.

Sådan lyder det fra social- og integrationsminister Karen Hækkerup (S).

Meldingen kommer, efter at det tirsdag kom frem, at en mand i Rebild angiveligt har misbrugt ni børn i årevis. Onsdag kom det så frem, at en kvinde fra Nordjylland ligeledes er sigtet for sexmisbrug af flere børn.

- Det er selvfølgelig altid godt med vidensdeling, men det, der er vigtigt, er, at man har undervisning til de personalegrupper, der tager sig af børnene, siger hun.

SF-forslag ikke nok

SF foreslår onsdag at samle alle de seneste sager om misbrug af børn og udvikle en håndbog med gode råd til kommunerne for at undgå sådanne sager i fremtiden. Men det er ifølge ministeren ikke nok.

- Det er selvfølgelig godt, at kommunerne har en bog, de kan slå op i. Men det vil give børnene endnu mere, hvis pædagogerne og skolelederne har været på kursus, udviklet beredskaber og haft debat i kommunen om, hvordan man handler.

Med Barnets Reform er der i 2012 iværksat flere tiltag, som ministeren mener, kommunerne bør benytte sig af for at opdage misbrug af børn.

Ikke-obligatoriske

Blandt andet tilbydes alle fagpersoner på børneområdet et kursus i håndtering af sager og hjælpemuligheder specifikt vedrørende overgreb mod børn.

Derudover bliver lærere, pædagoger og sagsbehandlere tilbudt undervisning om socialt udsatte børn generelt set, hvorunder kan overgreb mod børn medtages. Kurserne er dog ikke obligatoriske.

Foruden de forskellige uddannelsesinitiativer barsler ministeren med et lovforslag, der blandt andet skal øge kommunernes mulighed for at få adgang til hjem, der ikke vil samarbejde.

FacebookTwitter