Minister lover at finde løsning på SU-dom

Uddannelsesminister Morten Østergaard (R) er sikker på, at det er muligt at finde en løsning på Dansk Folkepartis bekymring over en EU-dom. Den fastslår, at EU-borgere fra andre lande kan modtage dansk SU.

- Der har været en god og konstruktiv drøftelse, og jeg er sikker på, at vi nok skal finde en løsning.

Sådan siger uddannelsesminister Morten Østergaard (R) efter et møde i Finansministeriet i dag mandag. Her havde Dansk Folkepartis formand Kristian Thulesen Dahl sat forhandlingerne om regeringens vækstplan på pause, indtil Morten Østergaard havde forklaret om mulighederne for at lave regler, der gør det sværere for EU-borgere fra andre lande at få ret til dansk SU.

Og det gør Morten Østergaard gerne.

- Jeg er altid fornøjet, når jeg skal til forhandlinger i Finansministeriet, siger han.

Vil have optjeningsordning

Kristian Thulesen Dahl ønsker blandt andet, at man laver en optjeningsordning i stil med den, der findes for børnecheck. Men helt så enkelt er det ifølge Morten Østergaard ikke.

- Det her blev også undersøgt af den tidligere regering. Man kan ikke lave specifikke optjeningsprincipper for udenlandske SU-modtagere, siger han.

Regler for andre EU-borgere skal altså også gælder for danskere.

Pengene til den ekstra udgift, som SU til udenlandske studerende i Danmark risikerer at blive, skal findes i forbindelse med finanslovsforhandlingerne i efteråret.

Facebook
Twitter