Minister mødt af buh-råb: Elever på Ørestad Gymnasium slipper for straf

Eleverne på Ørestad Gymnasium skal ikke straffes efter ministerbesøget, men i stedet undervises i demokrati.

(Arkivfoto). Elever på Ørestads Gymnasium skal have en obligatorisk undervisningsdag om demokrati, efter at ministerbesøg kørte af sporet. (Foto: Camilla rønde © Scanpix)

Ørestad Gymnasium har beklaget hændelsesforløbet, da minister og sognepræst i begyndelsen af marts var på besøg på gymnasiet og blev mødt af skældsord og buh-råb.

Gymnasiets bestyrelse beklagede under et møde mandag med Styrelsen for Undervisning og Kvalitet (STUK), der har rejst kritik mod gymnasiet.

Styrelsen ser dermed sagen som afsluttet. Det skriver STUK i en pressemeddelelse.

Forinden blev det ellers pålagt fra styrelsens side, at Ørestads Gymnasium burde sanktionerne elevgrupper for deres opførsel. For eksempel ved at nægte dem adgang til sociale arrangementer.

Undervisningsdag om demokrati

Påbuddet om sanktioner er blevet droppet, da gymnasiets ledelse ifølge pressemeddelelsen ikke har kunnet udpege eleverne, som skulle sanktioneres.

På mødet i dag mellem styrelsen og Ørestad Gymnasiums ledelse, oplyste bestyrelsen, at gymnasiet som konsekvens af hændelsesforløbet har iværksat en proces i forhold til at styrke den demokratiske dannelse på gymnasiet.

Der er konkret besluttet en obligatorisk undervisningsdag om demokrati.

Dagen planlægges i et samarbejde mellem elever, medarbejdere og ledelse og vil blive fulgt op af aktiviteter og dialog omkring samme emne.

Styrelsen har på baggrund af skolens løfte om mere undervisning i demokrati valgt at lukke deres sag mod dem.

- Styrelsen finder ikke, at der ud fra det oplyste er grundlag for at tilsidesætte gymnasiets vurdering. Tilsynssagen kan således betragtes som afsluttet, skriver styrelsen i pressemeddelelsen.

Bestyrelsen oplyste desuden på mødet, at den vil holde møde om sagen med lærerne senere på ugen.

Alternativet fastholder kritik

I sidste uge indkaldte undervisningsordfører i Alternativet, Carolina Magdalene Maier, undervisningsministeren til samråd om styrelsens pålæg til gymnasiet.

Det fastholder hun, selv om styrelsen nu lukker sagen.

- Styrelsen - STUK - har fremturet sig aggressivt i forhold til at kræve sanktioner. Jeg vil faktisk mene, at ministeren burde give sin styrelse en påtale eller i hvert fald sige til offentligheden, at styrelsen er gået over sit mandat.

- Hvis hun vil stå på mål for sin styrelse uden at sige, at hun også synes, at styrelsen har opført sig uhensigtsmæssigt i denne sag, så vil jeg fastholde samrådet, siger Carolina Magdalene Maier til Ritzau.

/ritzau/

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter