Minister ønsker input til medieforlig på hjemmeside

Mette Bock har lanceret hjemmeside, hvor alle frem til september kan skrive ønsker til tv, radio, net og aviser.

Kulturminister Mette Bock vil have input fra seere, læsere, lyttere og brugere, inden forhandlingerne til et nyt medieforlig går i gang. (Foto: © Ida Guldbæk Arentsen, Scanpix)

Kulturminister Mette Bock har lanceret hjemmesiden antennerneude.dk forud for forhandlingerne om et nyt medieforlig.

Her kan alle frem til september komme med input til, hvilket dansk medieindhold de vil se, lytte til eller læse på tv, i radio, aviser eller på nettet fremover.

- I vores medievirkelighed går alting rasende stærkt. Forskellen i mediebrug generationerne imellem har aldrig været større, og udenlandske medier som Facebook, YouTube og Netflix tager både opmærksomhed og ressourcer fra det danske indhold, lyder det fra Mette Bock.

- Vi skal tale om vores ønsker til det indhold, der samler os som befolkning, dét vi lærer noget af, identificerer os med og føler os udfordret af. Dét de udenlandske medier ikke kan give os.

- Vi skal tale om, hvordan vi skaber det bedst mulige danske medieindhold til befolkningen - og hvordan vi sikrer, at det når alle befolkningsgrupper, siger kulturministeren.

Foruden hjemmesiden kan man også på Facebook give sin mening til kende.

Ministeren vil også tage på en såkaldt generationsrejse rundt i landet for at tale med forskellige aldersgrupper om deres ønsker til medieindhold.

Det nuværende medieforlig udløber næste år. I september i år offentliggøres borgernes input, og primo 2018 forventes regeringen at komme med et udspil til et nyt medieforlig for 2019 og frem.

/ritzau/