Minister om bedøvelse af patienter i Køge: 'Fuldstændig uacceptabelt'

Sundhedsminister Sophie Løhde er forarget over, at patienter i Køge bevidst har fået for meget medicin.

Den slags skal stoppes øjeblikkeligt, siger sundhedsminister Sophie Løhde (V) om sagen på Køge Sygehus. (Foto: Jeppe BjøRn Vejlø © Scanpix)

Fuldstændig uacceptabelt.

Reaktionen fra sundhedsminister Sophie Løhde (V) er utvetydig, efter at DR Sjælland torsdag har beskrevet, hvordan personalet på Køge Sygehus bevidst har overmedicineret nogle patienter for at få tid til at passe andre.

- Det lyder vanvittigt. Jeg er dybt forundret over, at den slags kan finde sted på et dansk sygehus, siger Sophie Løhde og tilføjer:

- Det er fuldstændig uacceptabelt, og jeg har da også forstået, at ledelsen på sygehuset har grebet ind med det samme. Det mangler også bare, for den slags skal stoppes øjeblikkeligt.

'Hører ingen steder hjemme'

En sygeplejerske på Køge Sygehus fortæller torsdag til DR Sjælland, at arbejdspresset på sygehuset er så stort, at personalet nogle gange må give sovemedicin til patienterne. Ellers kan sygeplejerskerne ikke tilse andre patienter.

Men det er ikke en gyldig grund, fastslår ministeren:

- Det er muligt, at personalet har haft travlt og har følt sig presset, men det berettiger på ingen måde, at patienterne bliver overmedicineret.

- Det hører ingen steder hjemme, og Styrelsen for Patientsikkerhed har også bedt om en redegørelse, så vi kan finde ud af, hvad der er foregået på sygehuset, siger Sophie Løhde.

Påbud fra Arbejdstilsynet

DR Sjælland har fået aktindsigt i et påbud fra Arbejdstilsynet, der er sendt til Køge Sygehus 8. juni i år.

I rapporten fra Arbejdstilsynet kan man ifølge DR Sjælland læse, at der er skruet op for medicinen, selv om personalet ved, at det strider mod de retningslinjer, der findes på området, og kan føre til længere indlæggelsestider.

Arbejdstilsynet skriver i rapporten, at den øgede brug af beroligende medicin tidligere er blevet indberettet som en "utilsigtet hændelse".

Men ifølge en sygeplejerske på Køge Sygehus, som DR Sjælland har talt med, er sygeplejerskerne holdt op med at indberette, fordi det efterhånden blev en daglig hændelse.

/ritzau/

Facebook
Twitter