Minister om ulighed i sundhed: Vi skal behandle mennesker forskelligt

Sundhedsminister Sophie Løhde vil give folk lige muligheder, men det kræver, at man behandler patienter i sundhedssystemet forskelligt.

DR Dokumentarserien 'En syg forskel' havde premiere her til aften, og i den forbindelse gav sundhedsminister Sophie Løhde (V) et liveinterview i TV Avisen, hvor hun kommenterede på den stigende ulighed i sundhed i Danmark.

- Dokumentaren viser med al tydelighed, at selv i et af verdens mest lige samfund, er der alligevel en enorm grad af social ulighed i sundhed, som vi selvfølgelig skal tage alvorligt og gøre noget ved, siger Sophie Løhde.

Skal man den stigende ulighed i sundhed til livs, handler det om at behandle mennesker forskelligt, ifølge sundhedsministeren.

- Vi skal sørge for at give folk lige muligheder. Det forudsætter også, at vi bliver bedre til at behandle mennesker forskelligt, fordi vi er forskellige som mennesker og har forskellige ressourcer.

Men indsatsen skal starte langt tidligere, og langt før man som borger rammer det danske sygehusvæsen.

- Det handler om, at vi skal grundlægge de gode vaner i barndommen hos vores børn, og det handler om at sikre, at børn og unge får taget en uddannelse og efterfølgende får et job og dermed er i beskæftigelse. For vi ved, at det er de faktorer, som har den største betydning i forhold til ens muligheder for at leve et langt og sundt liv, siger Sophie Løhde.

Se hele interviewet med sundhedsministeren i videoklippet øverst i artiklen.