Minister: S skyder ved siden af med kritik af Løkkes klimaafbud

Energi- og klimaministeren kalder det helt naturligt, at han skal underskrive klimaaftalen fra Paris ved en ceremoni i FN.

Energi- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt glæder sig til at komme til New York for at underskrive klimaaftalen fra Paris på Danmarks vegne. (Foto: Sophia Juliane Lydolph © Scanpix)

Socialdemokratiet skyder helt udenfor skiven, når de kritiserer, at statsminister Lars Løkke Rasmussen ikke er med, når stats- og regeringschefer 22. april i New York underskriver klimaaftalen fra Paris ved en større ceremoni i FN.

Det siger energi- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt, som underskriver klimaaftalen for Danmark, til kritikken fra Socialdemokratiets politiske ordfører, Nicolai Wammen.

- Det er en helt useriøs kritik, der er skudt helt over målet. Der er heller ingen andre nordiske statsministre, der deltager. Det er helt naturligt, at en lang række lande sender deres energi- og klimaminister, siger Lars Chr. Lilleholt.

60 stats- og regeringschefer fra 130 lande deltager i ceremonien, men ingen nordiske statsministre. Løkke møder 13. maj USA's præsident Barack Obama i Det Hvide Hus sammen med de andre nordiske stats- og regeringschefer, påpeger Lars Chr. Lilleholt.

- I øvrigt glæder jeg mig til at komme til USA 22. april. Her står vi rigtig stærkt, fordi vi deltager i "Mission Innovation", hvor 20 lande fordobler udgifterne til forskning og udvikling af energi frem mod 2020, siger klima- og energiministeren.

/ritzau/

Facebook
Twitter