Minister: Samkøring af oplysninger skal hjælpe udsatte børn

Regeringen vil i sit ghettoudspil også skærpe straffen til fagpersoner, der ikke indberetter mistrivsel.

Mai Mercado (K) børne- og sundhedsminister, vil med forslag i ghettoudspil hjælpe børn i mistrivsel, der går under radaren. (Foto: Sarah Christine Nørgaard © Scanpix)

Regeringen vil i sit kommende ghettoudspil give kommunerne bedre mulighed for at samkøre oplysninger om borgere i de udsatte områder.

- Der kan være børn, som i dag går under radaren og faktisk mistrives, som både oplever vold i hjemmet og social kontrol, men som ikke bliver opsporet, siger børne- og socialminister Mai Mercado (K).

Derudover skal straffen skærpes over for fagpersoner, der ikke indberetter, hvis børn mistrives.

- Vi har jo set nogle forfærdelige sager igennem årene, hvor der ikke er blevet reageret i tide, siger Mai Mercado.

Overholder personale ikke underretningspligten, kan man blive straffet med bøde eller op til fire måneders fængsel. Under særligt skærpende omstændigheder kan straffen blive op til et år.

Boligforeninger skal også have mulighed for at sige nej til udlejning til en personb, der de seneste fem år har begået visse typer af kriminalitet, og kriminelle lejere skal lettere kunne sættes ud, oplyser Politiken og TV2.

- Får du en ubetinget fængselsstraf for utryghedsskabende kriminalitet begået inden for en kilometer fra din bolig, kan du blive udsat af din bolig, oplyser justitsminister Søren Pape Poulsen.

Med forslaget kan boligselskaberne forlange at se en straffeattest på alle i husstanden, før de udlejer en bolig.

/ritzau/