Minister: Straffelovråd skal se på racismeparagraf

Straffelovrådet skal se på racismeparagraffen, siger justitsministeren i et svar til DF-ordfører.

Justitsminister Søren Pind vil lade eksperterne i Straffelovrådet afgøre, om racismeparagraffen skal ændres. (Foto: Jens nøRgaard Larsen © Scanpix)

De retlige eksperter i Straffelovrådet skal nu vurdere, om racismeparagraffen skal ændres i lyset af ytringsfriheden. Det siger justitsminister Søren Pind i et svar til Dansk Folkepartis retsordfører, Peter Kofod Poulsen.

Flere politikere har anfægtet en nylig dom fra Retten i Helsingør, hvor en 65-årig mand blev dømt efter racismeparagraffen, fordi han kritiserede islam på Facebook. Dommen viser en manglende sondring mellem islam og islamisme, mener kritikerne.

Ifølge domsudskriftet var bestyrelsen i en boligforening angiveligt blevet kuppet af personer fra den islamistiske forening, Hizb ut-Tahrir. Så skrev manden på sin vens Facebookvæg:

"Ideologien Islam er fuldt ud lige så afskyvækkende, modbydelig, undertrykkende og menneskefjendsk som Nazismen. Den massive indvandring af Islamister her til Danmark, er det mest ødelæggende det danske samfund har været udsat for i nyere historisk tid".

Ordene kostede manden fire dagbøder á 400 kroner.

- Der er behov for et stærkt strafferetligt værn mod racisme, så ytringsfriheden udøves med den fornødne respekt for andre mennesker og for vores fælles historie, siger Søren Pind.

/ritzau/