Minister suspenderer adoptionsbureau på grund af rod i økonomien

Socialminister Annette Vilhemsen suspenderer AC Børnehjælps ret til at formidle adoption, erfarer TV 2 News. Oppositionen er underrettet.

Socialminister Anette Vilhelmsen har suspenderet adoptionsbureauet AC Børnehjælps ret til at formidle adoptioner. (Foto: Jens Nørgaard Larsen © Scanpix)

Socialminister Annette Vilhemsen suspenderer AC Børnehjælps ret til at formidle adoption, erfarer TV 2 News. Oppositionen er underrettet.

Årsagen er en tilsynsrapport fra 2013, der afslører rod i økonomien, men allerede i 2012 konstaterede Ankestyrelsen problemer med selve sagsbehandlingen. Det har fået flere politikere til at stille spørgsmålstegn ved private virksomheders evene til at formidle danske pars adoptioner.

Bogførte ikke udgifter

Eksempelvis fremgik det, at bureauet gennem syv måneder i 2012 slet ikke bogførte sine udgifter. Det kaldte Ankestyrelsen "yderst kritisabelt, helt uacceptabelt og i strid med almindelige gældende principper for forsvarlig økonomistyring".

Den manglende bogføring er også blevet udnyttet kriminelt.

Således begik en medarbejder underslæb for 460.000 kroner af penge, bevilget til hjælpeprojekter for børn og familier i nogle af AC Børnehjælps samarbejdslande.

Ansøgere kan miste deres penge

For at dække hullet i kassen sendte AC Børnehjælp siden oktober 2012 hele fire ekstra regninger ud til de 400 par, som står på ventelisten. Den seneste på 15.000 kroner kom i august 2013.

De knapt 400 ansøgere, som står på venteliste for at adoptere et barn, og som allerede har indbetalt titusinder af kroner i gebyrer, har ingen garanti for at få deres penge tilbage, skriver TV2 på sin hjemmeside.

Bliver du berørt af dette, vil vi gerne høre fra dig. Skriv til os på 1212@dr.dk.

/ritzau/

Facebook
Twitter