Minister: Uvildig undersøgelse bliver lagt frem

Transportminister Henrik Dam Kristensen garanterer, at det bliver en uvildig undersøgelse af DSB, selv om det er DSB, der selv igangsætter denne.

Transportminister Henrik Dam Kristensen garanterer, at det bliver en uvildig undersøgelse af DSB, selv om det er DSB, der selv igangsætter denne. (© DR)

DSB har allerede igangsat arbejdet for at få lavet en uvildig undersøgelse af sagen, hvor man betalte et firma for at beskæftige en journalist, der ofte lavede kritiske artikler om DSB.

Det fortæller transportminister Henrik Dam Kristensen (S).

- Jeg forstår på den nytiltrådte DSB-direktør, Jesper Lok, at DSB har tænkt sig at iværksætte en uvildig undersøgelse - og som vi har en tradition for i Danmark, bliver det en uafhængig virksomhed, og det er også det eneste rigtige. Den her sag skal vi til bunds i, og det hele skal nok komme til offentlighedens kendskab, siger ministeren til DR Nyheder.

Firma spiller ikke nogen rolle

Men det er stadig DSB, der forestår undersøgelsen. Hvorfor vil du ikke have en uvildig undersøgelse, som blandt andre Leif Mikkelsen siger?

- Vi har en god tradition i Danmark for, at vi hyrer virksomheder, som vi alle sammen kender, og som er velanskrevne. Om det er den ene eller den andet, der gør det, spiller ikke så stor en rolle. Det, der spiller en rolle, er at vi komme til bunds i det her, for det er ikke den måde, man gør tingene på i Danmark - og slet ikke med et statsselskab.

Har tillid til ny direktør

Det her er jo ikke den eneste dårlige sag for DSB. Hvordan kan du have tillid til, at DSB selv foranstalter undersøgelsen?

- Jeg er fuldstændig enig i, at det her ikke er den eneste sag, der har været - der har været mange, men jeg har tillid til den nye direktør, som tiltrådte med en ny bestyrelse for ikke så længe siden. De er i gang med det, de skal, nemlig at sikre sig, at DSB transporterer kunderne rundt i Danmark. Jeg føler mig overbevist om, at der bliver ryddet godt og grundigt op, og det er DSB i gang med nu, siger Henrik Dam Kristensen.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk