Minister vil ændre reglerne for solceller

Klima- og energiminister Martin Lidegaard (R) vil indkalde partierne bag energiforliget til forhandling om solceller hurtigst muligt.

Klima- og energiminister Martin Lidegaard er klar med et nyt udspil om solceller. (Foto: Foto: Carsten Snejbjerg)

Hurtigst muligt vil klima- og energiminister Martin Lidegaard (R) samle partierne bag energiforliget til forhandlinger om solceller.

Ministeren fremlægger nu en række initiativer, der skal sikre mere solenergi i Danmark.

- Det er vigtigt, at danskerne synes, at det er attraktivt at investere i solceller. Almindelige borgere har det seneste år udvist en lyst til at bidrage til den grønne omstilling, som vi ikke har set tidligere. Det skal vi understøttem, siger Martin Lidegaard til DR Nyheder.

160 øre per kwh

Martin Lidegaard håber, at Folketingets partier vil være med til at sikre, at Danmarks samlede solenenergi-produktion i 2020 er mere end fordoblet sammenlignet med i dag.

Blandt ministerens konkrete forslag er, at man helt dropper grænsen for, hvor stort et solcelleanlæg må være. Også selve tilskuddet til solceller skal diskuteres i de kommende forhandlinger.

- Vi skal sikre, at vi får mest mulig vedvarende energi for vores penge. Derfor skal vi indrette ordningerne, så der er et passende tilskud fra staten. Vi kan ikke se bort fra, at vi dag støtter solceller med mere end 160 øre per kwh, mens vind kun får omkring en femtedel i støtte, siger Martin Lidegaard.

V har efterlyst solcelle-politik

Tidligere på ugen efterlyste Venstre netop et udspil om solceller, efter at firmaet Blue Solar i Fredericia har slået alarm, fordi det frygter at tilskuddet til at opføre solceller bliver fjernet.

Energiforliget blev indgået i foråret 2012 mellem alle partier i Folketinget undtagen Liberal Alliance.

FacebookTwitter