Minister vil gøre institutioners åbningstider fleksible

Få kommuner tilbyder pasning til børn, hvis forældre arbejder udenfor den normale åbningstid.

Ifølge børne- og socialministeren afviser flere forældre at aflevere barnet i en anden institution, når den kendte har lukkedag. (Foto: Claus bech © Scanpix)

Kun i få kommuner findes der pasningsmuligheder for børn, hvis forældre arbejder om aftenen, natten eller i weekenden, viser en undersøgelse fra Kora, Det Nationale Institut for Kommuners og Regioners Analyse og Forskning.

Samtidig gør forældrene kun i begrænset omfang brug af de tilbud, der findes, og ifølge børne- og socialminister Mai Mercado (K) er der behov for at gøre åbningstiderne mere fleksible.

- Man kan vælge at se undersøgelsen som udtryk for, at børnefamilierne har den fleksibilitet, der behøves, men man kan også vælge at se det som udtryk for, at der ikke er fleksibilitet nok, siger hun.

- Jeg vælger faktisk at tro det sidste. Det er muligt at skabe mere fleksibilitet, så forældrene får løsninger, der passer bedre til dem, lyder det fra ministeren.

Regeringen barsler med et dagtilbudsudspil. Her vil et "idékatalog med gode eksempler" blive præsenteret.

Ministeren peger for eksempel på, at flere forældre vil sende barnet i en anden institution på lukkedage, hvis en kendt medarbejder fulgte med.

/ritzau/

FacebookTwitter