Minister vil granske daginstitutioner

Christine Antorini indleder nu opgør mod den tidligere VK-regerings ønske om flere private pasningstilbud.

Christine Antorini, Børne- og Undervisningsminister, vil undersøge, hvor mange private daginstitutioner, der findes i landet.

Det første år kom der fire. Efter fem år var der 200.

Den voldsomme vækst i antallet af private daginstitutioner fører nu til, at børne- og undervisningsminister Christine Antorini (S) indleder et opgør med den tidligere VK-regerings ønske om flere private daginstitutioner. Det skriver Information.

Fra 2005 til 2010 steg antallet af private daginstitutioner fra fire institutioner til 200 institutioner, mens det offentlige yder tilskud til privat pasning i 4876 tilfælde i 2010 mod 3694 tilfælde i 2005.

Har været helt skævt

Derfor beder Christine Antorini nu ministeriet om at lave en udredning af ejerformerne på daginstitutionsområdet, så eksplosionen i det private marked for børnepasning ikke risikerer at gå ud over kvaliteten i daginstitutionerne.

- Den tidligere regering gjorde det til et mål i sig selv, at mangfoldighed i dagtilbuddene handlede om, at det var privat. Det har været helt skævt at gøre.

- For mig er det noget sludder at diskutere, om noget er bedre, bare fordi er privat. Det handler om kvalitet, siger Christine Antorini til Information.

Initiativ fra forældrene

Venstres børne- og undervisningsordfører Peter Juel Jensen kan ikke genkende Christine Antorinis udlægning af den tidligere VK-regerings ønske om at fremme private pasningsordninger.

- Det står en minister frit for at lave en udredning, men de private løsninger er opstået efter initiativ fra forældrene.

- Så i stedet for at tale om opgør med tidligere ministre og ideologi burde det være indholdet af tilbuddet, der er vigtigst, siger Peter Juel Jensen, som mener, at der ikke er en sammenhæng mellem kvalitet og ejerform.

Hos Forældrenes Landsorganisation har formand Lars Klingenberg fulgt udviklingen med flere private institutioner.

- Frygten for A- og B-institutioner er reel. Private tilbud har andre muligheder for at rekruttere børn, siger Lars Klingenberg til Information.

Facebook
Twitter