Minister vil have et stærkere Finanstilsyn

Rasmus Jarlov vil ikke gå efter Finanstilsynet, fordi intet tyder på pligtforsømmelse.

Erhvervsminister Rasmus Jarlov vil give Finanstilsynet flere penge. (Foto: liselotte sabroe © Scanpix)

Erhvervsminister Rasmus Jarlov (K) vil have et stærkere finanstilsyn mod hvidvask. Det siger han, efter at Finanstilsynet har fremlagt redegørelse om hvidvasksagen i Danske Bank.

- Jeg ser ingen anledning til at gå efter Finanstilsynet i denne sag, for der er ingen forhold, der kaster mistanke om, at Finanstilsynet skulle have begået pligtforsømmelser, siger han.

- Men det er klart, at der er behov for et stærkere tilsyn og et stærkere finanstilsyn. Det er en opgave, der skal løses, lyder det fra ministeren, der vil give tilsynet flere penge.

Politikere fra både S og SF undrer sig over, at Finanstilsynet har frikendt sig selv for at have begået fejl i sagen om hvidvask i Danske Bank.

- Det er grotesk, at man ikke kan se, at man skulle have gjort mere, siger Jeppe Kofod (S).

- Finanstilsynet må anerkende, at de har et medansvar, fordi de ikke har udført deres opgave aggressivt nok. De kunne jo være, man skulle have kontrolleret de oplysninger, Danske Bank kom med, siger han.

SF's finansordfører Lisbeth Bech Poulsen mener, at man står tilbage med et billede af, at tilsynet ikke har været krasbørstigt nok, og at man har haft for stor tillid til dem, der skulle kontrollere.

/ritzau/