Minister vil stadig overvåge os på nettet

Der er ingen tvivl om, at det er nyttigt for politiet, at alle danskeres besøg på internettet bilver registreret. Det fastslår justitsministeren.

Justitsminister Morten Bødskov (S) mener, at der stadig er god grund til at registrere, hvilke hjemmesider danskerne besøger. (© DR)

Eksemplerne ligger der.

Justitsminister Morten Bødskov (S) er overbevist.

Staten skal blive ved med at registrere, når vi klikker os rundt på nettet. Det siger ministeren efter en høring i retsudvalget om den såkaldte logningsbekendtgørelse.

I 2010 betød loven, at 550 milliarder registreringer af vores data- og teletrafik blev lagret.

- Det er min klare overbevisning, at det her er et afgørende redskab i kampen mod alvorlige og organiseret kriminalitet. Det har taget noget tid at rulle ud i praksis, men når man ser åp, hvordan kriminaliteten udvikler sig mere og mere organiseret, så er der tale om et værktøj, som er afgørende for efterforskningen, siger Morten Bødskov til DR Nyheder.

Han henviser til, at Justitsministeriet i sidste uge fremlagde 10 eksempler på kriminalitet, hvor politiet har opklaret forbrydelsen ved hjælp af registreringer af telefoner og internetbrug.Afventer EU-KommissionenLogningbekendtgørelsen blev indført i 2009 som en del af terrorpakken, og loven gør det altså muligt og lovligt at registrere vores adfærd på nettet.

S-SF-R-regeringen har besluttet, at den ellers planlagte revidering af loven skal udsættes, fordi EU-kommissionen netop er ved at undersøge, hvordan overvågningen i EU-landene fungerer.

- Det er vigtigt for mig at sige, at regeringen ikke er imod at se på reglerne. Tværtimod. Men hvis vi reviderer loven nu, så risikerer vi at skulle starte helt forfra, hvis EU-Kommissionen kommer frem til noget andet, sagde Morten Bødskov under dagens høring i retsudvalget. Teleoplysninger bliver brugt mestI sidste uge fremlagde Justitsminister Morten Bødskov (S) for første gang eksempler på, at tele- og internetselskabernes forpligtelse til at lagre trafikken kan bruges til opklaring af grov kriminalitet.

10 sager er blevet lagt frem for offentligheden, og disse sager er eksempler på sager, hvor registreringer har ført til opklaring af forbrydelser som drab, databedrageri, hjemmerøverier og narkokriminalitet.

Kun i en af de 10 sager er det lagrede internetoplysninger, som har hjulpet til opklaring.

Facebook
Twitter