Tema Trepartsforhandlinger

Minister: Virksomheder skal have bonus for at holde flygtninge i job

Op mod 40.000 kroner skal virksomheder kunne få for hver enkelt ansat flygtning.

Beskæftigelsesminister Jørn Neergaard Larsen (V) håber, at forslaget vil få flere virksomheder til at ansætte flygtninge og dermed aflaste kommunerne. (Foto: ERik Refner © Scanpix)

Forud for trepartsforhandlingerne, som går i gang i dag, har regeringen luftet et forslag, der skal bidrage til, at flere virksomheder tager et ansvar og ansætter flygtninge.

Det fortæller beskæftigelsesminister Jørn Neergaard Larsen (V).

- De virksomheder i Danmark, som er parate til at ansætte en nyankommen flygtning eller indvandrer - som har fået opholdstilladelse - på helt almindelige vilkår, får en fastholdelsesbonus, forklarer han.

Trepartsforhandlinger

Det er et stort ansvar, der hviler på repræsentanterne for regeringen, lønmodtagerne og arbejdsgiverne, når de går i gang med trepartsforhandlingerne. Succesen ved en sådan forhandling handler i høj grad om at skabe realistiske forventninger til resultatet.

Gå til tema

Står det til regeringen skal en virksomhed, der ansætter en flygtning, som har befundet sig i Danmark i mindre end et år, have 20.000 kroner, når vedkommende har været ansat i et halvt år og 20.000 efter et år.

For flygtninge, der har været i Danmark i ét til to år, er beløbet 15.000 kroner efter 6 og 12 måneder.

Jørn Neergaard Larsen siger, at han ikke ved, hvor mange flygtninge forslaget vil kunne få i job.

- Det er formentlig kun en mindre del af flygtninge og indvandrerne, som er i stand til at gå ud i sådan et helt almindeligt job, forklarer han.

- Der vil være rigtig mange andre flygtninge og indvandrere, som vi også skal have gjort selvforsørgende, som ikke vil være i stand til at gå direkte ud i job af denne karakter, men som skal have støtte af anden karakter.

Der er en klækkelig bonus i sigte til de virksomheder, der ansætter flygtninge, fortæller beskæftigelsesminister Jørn Neergaard Larsen.

Opslået af DR Politik på 10. februar 2016