Ministerium fik hotelregning efter koncert

I flere tilfælde har finansminister Lars Løkke Rasmussen overnattet på hotel på Indenrigs- og Sundhedsministeriets regning uden synlig grund.

I flere tilfælde har finansminister Lars Løkke Rasmussen overnattet på hotel på Indenrigs- og Sundhedsministeriets regning uden synlig grund.

Det viser en gennemgang af ministerens bilag og ministerkalender, som TV 2 Nyhederne har foretaget.

Blandt andet boede Lars Løkke på hotel efter en koncert med Paul McCartney i Horsens, hvor han var inviteret på lige fod med en række andre politikere, og altså ikke i sin egenskab af minister. Alligevel afleverede han ifølge TV2 hotelregningen i ministeriet.

Professor: Det er privat aktivitet

I april i år fremlagde Sundhedsministeriet en redegørelse om Lars Løkke Rasmussens repræsentationsudgifter og skrev, at ministeriet betalte for hotelovernatning, når Løkke overnattede i København på grund af "overarbejdssituation, sene aftenmøder eller tidlige morgenmøder, hvor en hjemtransport/hjemovernatning har været ubelejlig".

I de otte tilfælde begynder ingen møder før klokken 8, og kun to receptioner slutter efter klokken 18.

Det udløser ny kritik fra forvaltningsekspert og professor i statskundskab Tim Knudsen.

- Det er en ren privat aktivitet, så vidt jeg kan vurdere. Jeg er ikke bekendt med, at det er repræsentativt nødvendigt for en sundhedsminister at gå til koncert med Paul McCartney. Så der mener jeg, at det må være en privat udgift, siger Tim Knudsen til TV2.

FacebookTwitter