Ministerium forsvarer Bendtsens kørsel

Det er ikke nødvendigvis privat kørsel, hvis en minister køres til en en privat fest eller lignende. Det afhænger af, om der arbejdes på turen eller ej. Det siger Økonomi- og erhvervsministeriet.

Michael Pedersen, tidligere ministerchauffør for Bendt Bendtsen, mener ikke, at man blot kan smide et par papirer i bilen og kalde det tjenstelig kørsel. (© DR)

Bendt Bendtsens ministerchauffør siger, at han flere gange har kørt ministeren til private arrangementer. Men det er ikke nødvendigvis misbrug af ministerbilen, oplyser Økonomi- og erhvervsministeriet til Radioavisen.

MediaLinks:

Det afhænger af, om der arbejdes i bilen eller ej.

- Hvad man må bruge ministerbilen til afhænger af omstændighederne og ikke nødvendigvis det formål, man kører til. Det er en helt normal praksis, at vi sender sager med til behandling i ministerbilen, siger ministeriets administrationsdirektør Jesper Olesen.

Et rullende kontor

Den tidligere ministerchauffør Michael Pedersen siger til DR Nyheder, at det er beskæmmende, at en minister blot kan smide to stykker papir i en ministerbil og kalde det tjenstelig kørsel.

Men ifølge ministeren, så er bilen et rullende kontor, som han altid arbejder i.

- Her læser jeg sager, underskriver dokumenter og fører fortrolige telefonsamtaler på vej til og fra møder og arrangementer, siger Bendt Bendtsen.

http://mu.net.dr.dk/admin/programcard/get/?id=urn:dr:mu:programcard:53271c2f6187a21a38d58a2c

Facebook
Twitter