Tema Eva Kjer Hansen-sagen

Ministerrokade på de sociale medier: Tillykke og velkommen i samråd

Lykønskninger til de nye ministre og en indkaldelse til et nyt samråd. Traditionen tro brugte politikerne de sociale medier til at dele deres holdning om statsministerens nye ministerhold.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen præsenterer Esben Lunde Larsen som ny miljø- og landsbrugsminister og Ulla Tørnæs som ny uddannelses- og forskningsminister foran Amalienborg. (Foto: Liselotte Sabroe/Scanpix 2016) (Foto: liselotte sabroe © Scanpix)

Knap var nyheden om statsministerens ministerrokade ude, før de første lykønskninger også strømmede ind på de sociale medier.

Danmarks udenrigsminister Kristian Jensen (V) glæder sig blandt andet til at arbejde sammen med den nye uddannelses- og forskningsminister Ulla Tørnæs (V) og den nye miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen (V).

Eva Kjer Hansen-sagen

Eva Kjer Hansen måtte trække sig som fødevare- og miljøminister, efter at de konservative havde udtrykt mistillid til hende, og der opstod en regeringskrise. Esben Lunde Larsen har nu overtaget ministerposten.

Gå til tema

Tillykke til Esben Lunde Larsen med nye og store opgaver. Og hjerteligt tillykke til Ulla Tørnæs som ny uddannelses- og forskningsminister. Jeg glæder mig til at få dig ned på holdet. 󾰀 󾮗

Posted by Kristian Jensen on Monday, February 29, 2016

Også Liberal Alliances formand, Anders Samuelsen, benyttede Facebook til at ønske de to nye ministre tillykke. Han ser frem til et nyt samarbejde, som han håber bliver "fair, direkte og konstruktivt".

Tillykke til Esben og Ulla med de nye minister-udfordringer. I Liberal Alliance glæder vi os til samarbejdet. Vi vil som altid samarbejde fair, direkte og konstruktivt for fælles gode resultater.

Posted by Anders Samuelsen on Monday, February 29, 2016

Og De Konservatives formand Søren Pape Poulsen ønsker også den nye miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen velkommen. Søren Pape Poulsen og de konservative var med til at bebude den tidligere miljøminister Eva Kjer Hansens afgang, efter De Konservative udtalte mistillid til hende.

Søren Pape Poulsen kalder Esben Lunde Larsen for "en god vestjyde", som han ser frem til at arbejde sammen med.

Søren Pape Poulsens partikollega Rasmus Jarlov (K), der også var med til at bebude Eva Kjer Hansens afgang, ønsker ligeledes tillykke på Twitter.

Han håber, at partierne sammen kan få landbrugspakken i gang og styrket miljøet, skriver han.

SF: Vi mangler stadigvæk en miljøminister

På den anden side af den politiske fløj vækker Lars Løkke Rasmussens valg af nye ministre dog andre følelser.

Zenia Stampe fra det Radikale Venstre undrer sig over, at statsministeren har valgt Esben Lunde Larsen og henviser til en sag om plagiat og videnskabelig uredelighed, der har kørt mod ministeren.

Hvis det ikke var så trist for miljøet, ville det næsten være sjovt: Lars Løkke Rasmussen udnævner en minister, der er...

Posted by Zenia Stampe on Monday, February 29, 2016

Også formand for SF, Pia Olsen Dyhr ønsker Esben Lunde Larsen tillykke med den nye ministerpost, men hun mener stadig, at regeringen mangler en miljøminister.

Og hos Enhedslisten kvitterer miljøordfører Maria R. Gjerding med at kalde den nye miljøminister i samråd, skriver hun på Twitter.