Ministre skal se på bare bryster i trafikvideo

Justits- og ligestillingsministeren bliver nu afkrævet svar omkring en video fra Rådet for Større Færdselssikkerhed, hvor topløse piger vifter med trafikskilte.

Den her slags sælger bedre på nettet end nyhedshistorier fra dr.dk/nyheder. 7,5 millioner gange har brugere set videoen på speedbandits.dk

Både justitsministeren og ligestillingsministeren skal nu se på en video, som Rådet for større Færdselssikkerhed har fået lavet for at få folk til at sætte farten ned i trafikken.

Det skriver Jydskevestkysten.

Videoen viser unge kvinder med bare bryster, som opfordrer bilisterne til at overholde fartgrænserne. Og den er blevet et stort hit på nettet, hvor den er set af 7,5 millioner mennesker - heriblandt en halv million danskere.

Exceptionelt åndssvag

Men selvom videoen er populær, er det ikke den slags, der skal bruges skattekroner på, mener Socialdemokraternes retsordfører Karen Hækkerup.

Derfor drager hun de to ministre ind i sagen om videoen, som hun kalder "exceptionelt åndssvag".

De to ministre skal redegøre for deres holdning til filmen og hvor mange skattekroner, den har kostet.

Nøgne kvinder sælger alt muligt

Det er ikke kun Karen Hækkerup, der er utilfreds med trafikvideoen, som er produceret til nettet.

- Unge nøgne kvinder bliver i dag brugt til at sælge alt muligt. Nu også budskaber om hastighedsbegrænsninger. Men ærligt talt, så har jeg noget svært ved at se, hvad bare bryster har at gøre med, hvor hurtigt vi kører, siger Randi Theil Nielsen fra Kvinderådet.

Filmens popularitet på nettet gør ikke Karen Hækkerup mere positiv. Tværtimod.

Jubelidioter med jord i hovedet

- Jeg synes, at den fremstiller danskerne som en flok jubelidioter med jord i hovedet. Skal man brande Danmark i udlandet, synes jeg man skal vælge at fokusere på nogle andre ting, end at vi har jord i hovedet, siger hun.

Sådan ser projektleder ved Rådet for Større Færdselssikkerhed Julie Paulli Budtz ikke på det.

- Jeg synes, at man skal passe på med at sige, at filmen giver et bestemt billede af kvinder eller danskere. Det er jo en fiktiv historie, fyldt med ironi, som skal ses med et glimt i øjet, siger hun til Jyskevestkysten.

ExternalContent

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk