Mints stedfar klynger sig til håbet om dispensationsordning

Føler sig amputeret efter afslag på sin steddatters opholdstilladelse.

Frank Thøgersen sammen med Mint (t.v.), sin kone og deres fælles søn.

I over en måned har Frank Thøgersen måtte undvære halvdelen af sin familie.

En lang bureaukratisk proces resulterede for en måned siden i et afslag på hans 13-årige steddatters ansøgning om opholdstilladelse.

Siden da har familien været splittet. I dag er 13-årige Mint sammen med sin mor – Franks kone - i Thailand, mens deres fælles søn og Frank selv fortsat befinder sig i Danmark.

- Jeg føler mig amputeret. Jeg føler, at noget som skal være der er røget væk, siger Frank Thøgersen, der stadig ikke har forstået, hvordan myndighederne kan nå frem til et afslag.

Ifølge Udlændingenævnet bunder afslaget på Mints ansøgning om opholdstilladelse på en vurdering af, at Mint ikke har tilstrækkeligt integrationspotentiale.

- Hun taler forståeligt dansk, kan læse dansk, har danske venner, dyrker idræt går i klub og laver alt det som teenagere laver på hendes alder. Jeg kan slet ikke forstå, hvordan man kan vurdere hende som ikke integrerbar, siger Frank Thøgersen.

Splittelse om mulighed for dispensation

Da afgørelsen i sagen faldt på plads vakte udfaldet opsigt og skabte debat, fordi flere mener, at sagen viser en fejlbehæftet lovgivning. Og nu er debatten så igen blusset op.

Mint sammen med hendes lillebror.

Senest fordi udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) har skiftet holdning og gået fra at være tilhænger af muligheden for at indføre en dispensationsordning til i dag at mene det modsatte.

I 2014 foreslog Venstre i udlændingeudspillet "Danmark - for dem der kan og vil", at ministeren skulle kunne anmode et særligt udvalg i Folketinget om at dispensere i sager, hvor loven har "utilsigtede konsekvenser".

Hvis et flertal på to tredjedele af folketingsudvalget godkendte dispensationen, ville barnet få lov til at blive i Danmark.

Men i dag er holdningen en anden. Ifølge Inger Støjberg risikerer man med en dispensationsordning, at det udelukkende vil være de familier, der har reccourcerne til at tale deres sag, hyre en advokat og komme i medierne, der får genoptaget deres sag.

Efter holdningsskiftet har flere af Venstres hovedbestyrelsesmedlemmer dog været ude og modsige integrationsministeren og opfordret partitoppen til at finde forslaget fra 2014 frem fra skuffen igen. Og netop den holdning glæder Frank Thøgersen.

- Jeg synes, det er fantastisk, at de bakker op om den mulighed, nå håber jeg bare at det bliver til virkelighed.

- Man kan slet ikke sætte sig ind i, hvor besværligt det er, at have sin kone, den man elsker og ens bonusdatter som man også elsker i et andet land, siger Frank Thøgersen.

Facebook
Twitter