Mistillidsvotum: Eva Kjer kan blive siddende i op til en uge

Først på onsdag kan Folketinget komme til at stemme om miljø- og fødevareministerens fremtid.

Miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen mistede opbakningen fra De Konservative, efter hun ikke ville erkende, at nogle af beregningerne bag landbrugspakken var misvisende. (Foto: liselotte sabroe © Scanpix)

Selvom De Konservative har udtrykt mistillid til miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen (V), kan der gå op til en uge, før hun skal forlade sin post.

For selvom et folketingsflertal er imod ministeren og er klar til stemme for et mistillidsvotum, kan det først ske som et led i en hasteforespørgselsdebat.

Og ifølge Folketingets regler kan dette først ske den førstkommende onsdag.

Oftest kommer det dog ikke så vidt, da ministeren som regel selv vælger at træde tilbage. Til tider på opfordring fra statsministeren.

Men ifølge kilder tæt på statsministeren har Lars Løkke Rasmussen bedt Eva Kjer Hansen om at blive på sin post indtil videre.

Således kan det for en sjælden gangs skyld ende ud med at være et mistillidsvotum, der formelt fratager en minister sin post.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen har da også forholdt sig tavs over for pressen, siden han i går skrev på Twitter, at han havde indkaldt de blå partiers ledere for finde ud af, om der stadig var opbakning til regeringen.