Mobilsag: Søren Pind kaldes i hastesamråd

Socialdemokraterne har kaldt Justitsminister Søren Pind (V) i hastesamråd. Det sker, efter DR Nyheder i går afslørede, at endnu en mobil er blevet fundet blandt de fængslede i terrorsagen.

Justitsminister Søren Pind er indkaldt til hastesamråd. (Foto: ERIK REFNER; Luka Alexander Civa © Scanpix)

Socialdemokraterne er fortørnet over, at endnu en mobil har fundet vej til fængslede i terrorsagen. Derfor er Justitsminister Søren Pind indkaldt til hastesamråd.

- Det vi vil have at vide er, hvad har Søren Pind foretaget sig, hvordan har han sikret, at myndighederne håndterede den her sag med den alvor, som sagen jo repræsenterer, siger Socialdemokraternes retsordfører, Trine Bramsen.

I går afslørede DR Nyheder, at de fængslede i terrorsagen har haft adgang til endnu en mobil. Det betyder, at nuværende og tidligere fængslede i sagen har haft adgang til mindst otte mobiltelefoner.

Som konsekvens af afsløringerne ønsker Dansk Folkeparti også et hastesamråd.

- Der er brug for meget, meget klare markeringer fra regeringen og fra ministeren om, at det her holder ikke, siger formand for Retsudvalget, Peter Skaarup (DF).

Redegørelse om forløbet

Justitsminster Søren Pind modtog i går en redegørelse fra Kriminalforsorgen og Statsadvokaten. Redegørelsen skal kaste lys over hele den sag, der begyndte, da DR Nyheder opdagede, at fængslede i sagen om angrebene mod Krudttønden og Synagogen i København, havde adgang til internettet.

- Det er jo en skærpende omstændighed, at det er medierne, der skal gøre Justitsministeriet opmærksomme på igen, at en indsat har adgang til en mobiltelefon, siger Peter Skaarup.

Redegørelsen forventes at blive præsenteret i slutningen af ugen.